25 / 04 / 2024

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.



Birleşmiş Milletler (BM), Karadeniz'den tahıl taşımayı mümkün kılmak için son dönemde başlattığı çalışmalara hız verdi. Ukrayna tahılının uluslararası piyasalara ulaşımı için yapılan diplomasi trafiği aralıksız devam ediyor. 

Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın, uluslararası piyasalara deniz yoluyla emniyetle sevkine yönelik, Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ve Birleşmiş Milletler heyeti görüşmeler icra etti.

ABD G20 ÜLKELERİNE ÇAĞRI YAPTI

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, gıda güvensizliğiyle mücadelede küresel iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik üst düzey G20 toplantısında konuştu.

Küresel gıda güvenliğinin çatışma, iklim değişikliği ve Kovid-19 salgınıyla ilgili ekonomik şokların baskısı altında olduğuna işaret eden Yellen, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın bu zorlukları daha da kötüleştirdiğini aktardı.

Savaşın gıda, gübre ve yakıt fiyatlarının yükselmesiyle küresel bir gıda güvensizliği krizine yol açtığına işaret eden Yellen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "gıdayı bir savaş silahı olarak kullandığını" dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön