29 / 03 / 2024

Yerel yönetimler kentsel dönüşüm için harekete geçsin!

Yerel yönetimler kentsel dönüşüm için harekete geçsin!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, yerel yönetimlere, "Kentsel dönüşüm için harekete geçin" çağrısında bulundu. Eylül ayında açıklanacak kentsel dönüşüm eylem planına göre her şehrin ayrı bir planı olacak. 



AK Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır, yerel yönetimlere, "Kentsel dönüşüm için harekete geçin" çağrısında bulundu. Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, yerel yönetimlere hareket geçin çağrısı yapan Nasır şunları söyledi: "Deprem kuşağında bulunan ilimiz ve ülkemizde bu gerçekle yaşamayı öğrenmeliyiz. Aslında deprem öldürmez, öldüren plansızlık ve mühendislik denetiminden yoksun yapılardır. İzmir virajın son dönemecindedir. Acil şekilde bölgesi ile bütüncül planlar yapılmaması halinde sadece yüzde 15 sağlıklı konuta sahip ilimizde, depreme bağlı can ve mal kayıpları yaşanacaktır. Dönüşümün gecikirse oluşacak sonuçların vebali de büyük olur."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Eylem Planı, eylül ayının ilk haftası açıklanacak. Yeni eylem planında, afet risklerinin bertaraf edilmesi, çevresel, tarihi ve kültürel değerlerin korunması, yatay mimarinin esas alınması, engelli dostu şehirler kurulması, yapılaşma sonrası oluşacak değer artışının adil olarak paylaştırılması temel hedefler arasında yer alacak. 

Yeni uygulamayla kentsel dönüşüm çalışmaları il bazında hazırlanan dönüşüm stratejileri esas alınacak. Her şehrin kendisine ait bir kentsel dönüşüm planı olacak ve mevcut yerel yapılar bu plan doğrultusunda dönüşüm projelerini başlatacak. Knetsel dönüşüm planları şehrin geçmişi, yapısı ve kültürüne göre değişkenlik gösterecek. İhtiyaç kadar konut üretilecek. Ayrıca çalışmalarda yerel mimariye önem verilecek ve uzunluklar 7-8 katı geçmeyerek yatay olarak proje üretimi yapılacak.

 

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı neler getiriyor?

Kentsel dönüşümde yeni sistem! 


Geri Dön