29 / 03 / 2024

Zeynel Abidin Beyazgül: Kentsel dönüşüm için harekete geçeceğiz!

Zeynel Abidin Beyazgül: Kentsel dönüşüm için harekete geçeceğiz!

Şanlıurfa’da ufak sarsıntıda bile yıkılacak çok bina olduğunu söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentsel dönüşüm için harekete geçeceklerini açıkladı.



Elazığ’daki depremden sonra  Şanlıurfa panik oldu. En ufak bir sarsıntıda bile yıkılacak çok sayıda bina olduğunu dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, kentsel dönüşüm için harekete geçeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Olay Gazetesi’nde yer alan habere göre; büyük Elazığ depreminden sonra, Şanlıurfa’daki binaların depreme dayanıklılığı konusu tartışılmaya başlandı. Şehir Plancıları Odası, kentte depreme dayanıksız çok sayıda binanın olduğunu açıklamasının ardından, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm kararı aldı. Başkan Beyazgül yaptığı açıklamada deprem sonrası hasar tespit çalışması başlattıklarını belirtti. Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Başkan Beyazgül, “Elazığ depreminde bizlerde kurum olarak elimizden gelen yardımı yapmanın gayreti içerisinde olduk." Ekiplerimizi hemen deprem bölgesine yönlendirdik. Ardından ilçe Belediye Başkanlarımız ile birlikte deprem bölgesine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın.” şeklinde konuştu.


Geri Dön