Emlak Konut GYO Ataşehir Kayışdağı ihalesine 9.2 milyar TL’lik teklif!
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın İstanbul Ataşehir Kayışdağı ihalesine 9 milyar 261 milyon TL’lik teklif geldi.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda İstanbul Ataşehir Kayışdağı İhalesi 2. Oturum Sonucu hakkında açıklama yaptı.
Emlak Konut GYO yaptığı açıklamada Emlak Konut GYO ile Fenerbahçe Spor Kulübü ve Akfin Gayrimenkul Değerlendirme A.Ş. arasında imzalanan İş Birliği Protokolü kapsamında, İstanbul Ataşehir Kayışdağı 'nda bulunan taşınmaz üzerinde geliştirilecek "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. oturumunun 30 Aralık tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirildiğini belirtti.
Emlak Konut GYO söz konusu ihale için gelen en yüksek teklifi 9 milyar 261 milyon TL olduğunu duyurarak, “Söz konusu proje kapsamında Arsa Sahipleri ile imzalanan protokol hükümleri uyarınca; ihalede elde edilen Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri'nin yüzde 80'i Arsa Sahiplerine, yüzde 20'si ise Şirketimize ait olacak şekilde paylaşım esasları belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.
İhale için gelen teklifler şu şekilde:

21 BİN 250 METREKARE
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın İstanbul Ataşehir Kayışdağı arsası 21 bin 250 metrekare alana sahip. Ticaret+konut alanı imarlı olarak belirtilen arsanın emsal inşaat alanı 38 bin 250 metrekare olarak açıklandı. Arsa için emsal ise 1,80 şeklinde belirtildi.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın KAP açıklaması şu şekilde:
Şirketimiz ile Fenerbahçe Spor Kulübü ve Akfin Gayrimenkul Değerlendirme A.Ş. arasında imzalanan İş Birliği Protokolü kapsamında, İstanbul Ataşehir Kayışdağı 'nda bulunan taşınmaz üzerinde geliştirilecek "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. oturumu 30.12.2025 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilmiştir.İhale komisyonu huzurunda yapılan oturumda, istekliler tarafından verilen teklifler değerlendirilmiş olup, gelen en yüksek teklif aşağıda yer almaktadır:
Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri: 9.261.000.000 TL
Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı: %40
Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri: 3.704.400.000 TL
Söz konusu proje kapsamında Arsa Sahipleri ile imzalanan protokol hükümleri uyarınca; ihalede elde edilen Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri'nin %80'i Arsa Sahiplerine, %20'si ise Şirketimize ait olacak şekilde paylaşım esasları belirlenmiştir.İhaleye katılan istekliler ve teklif detayları ekli listede sunulmuştur. Tekliflerin değerlendirme süreci devam etmekte olup, ihalenin sonuçlanmasını müteakip kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.