26 / 04 / 2024

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ortak akıl ile hazırlanması için çağrıda bulundu.



Mimarlar Odası  İzmir  Şubesi, İzmir'in imar planlarının ortak akıl ile hazırlanması için çağrı yaptı. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Mimarlar Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 12 Ocak 2018 tarih ve 05/70 sayılı kararı ile onaylanan Konak 1.Etap (Alsancak- Kahramanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptal edilmesi için başvuruda bulundu. İzmir 3. İdare Mahkemesi, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda öngörülen ulaşım ve arazi kullanım kararlarının üst ölçekli 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Plan kararları ve hükümleri ile çelişmediği ve planların kademeli olarak ilkesine uygun olduğu konuları yer aldı. 

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Dr. İlker Kahraman, yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı: "Yeni hazırlanacak planın odaların da katıldığı bir çalışma grubu ile ortak akıl ile hazırlanması daha doğru olacaktır. Yapılı çevreyi oluşturan ve uygulama imar plânlarına göre biz mimarlar tarafından şekillendirilen fiziki ortam ancak bu şekilde sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kentleşmeye fırsat verecektir. Bizler kentlerimizi şekillendirdiğimiz kadar kentlerimiz de bizleri şekillendirir."
 


Geri Dön