19 / 04 / 2024

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları için olağanüstü toplanıyor!

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları için olağanüstü toplanıyor!

Antalya Muratpaşa Kırcami'nin imar planları için olağanüstü 13 Temmuz Cumartesi saat 10.00'da toplanıyor.



Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami bölgesine ilişkin revizyon imar planının Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kabulü sonrasında Muratpaşa Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı, 13 Temmuz Cumartesi saat 10.00'da gerçekleşecek.

Yeniden Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şehir Plancıları Odası'nın Kırcami bölgesi imar planlarının iptalini istediği ve Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nde süren dava kapsamında bilirkişi raporu uyarınca hazırlanan imar plan revizyonu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bölgenin uygulama imar planını görüşmek için 13 Temmuz Cumartesi günü meclisi olağanüstü toplantıya davet etti.

Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Yeşilova, Tarım, Kırcami, Güzeloluk, Zümrütova mahalleleriyle birlikte Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmınında yer alan bölgenin uygulama ölçekli planları görüşülüp karara bağlanacak. Meclis, saat 10.00'da toplanacak. Olağanüstü meclis, belediye hizmet binasının meclis toplantı salonunda gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Uysal, Kırcami bölgesinin 40 yıla uzanan imar plan sürecinin son 5 yılında son derece kararlı adımlar attıklarını sözlerine ekledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 25 bin ve 5 bin ölçekli planları ve uygulama ölçekli planlara davalar açıldığını sözlerine ekleyen Başkan Uysal, bu davalarda plan aleyhine bilirkişi raporları ortaya ,çıkınca kritik önemde bir hamle yaptıklarını kaydetti.

'REVİZYON YAPILDI'

Bilirkişi raporlarında bulunan eleştirileri davalar sonuçlanmadan plan revizyonlarıyla karşılama yoluna girdiklerini kaydeden Başkan Uysal, böylece alınan yeni plan kararlarıyla hem eleştirileri karşılamayı hem de davaların düşerek planları engellemeyecek noktada kalmasını sağlamayı planladıklarını açıkladı.

"3 defa bu tip durumları atlattık. Revizyon imar planı çıkardık, devam ettik" diye konuşan Başkan Uysal, süreç tapu aşamasındayken geçen yıl kasım ayında anılan davaya bağlı olarak bir iptal kararıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Ancak bu iptal kararının üst mahkeme tarafından bozulduğunu ve davanın tekrar görüşüleceğini söyleyen Başkan Uysal, şu açıklamalarda bulundu:

“Geçmişte yaşadığımız, benzer bir durumla karşı karşıyayız. Revizyon planlarla, planların iptali ihtimalinin ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Kırcamili komşularımızın, hakkının ve hukukunun yok edilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu yargı sürecinde de yine bilirkişi raporunun dikkat çektiği noktalara ilişkin revizyon plan hazırlayarak, teklifi Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik. O teklif, meclisten oy birliğiyle geçti. Şimdi sürecin Muratpaşa ayağı başlıyor. Hiç vakit kaybetmeden Meclisi'mizde uygulama ölçekli imar planlarını görüşüp, askıya çıkaracağız. Artık, Kırcami için kaybedecek bir günümüz bile yok."

Antalya Kırcami'nin imar planı revizyonları kabul edildi!


Geri Dön