18 / 04 / 2024

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları meclis gündeminde!

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları meclis gündeminde!

Antalya Muratpaşa Belediye Meclisi, 481 futbol sahası büyüklüğünde bulunan Kırcami bölgesinin imar plan revizyonunu görüşmek için tek gündemle olağanüstü toplandı.



Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,  Muratpaşa Belediye Meclisi, Kırcami bölgesinin imar plan revizyonunu görüşmek için tek gündemle olağanüstü toplandı. Antalya Son Haber Gazetesi'nden Yusuf Katrağ'ın haberine göre; oy birliğiyle revizyon kararının alındığı toplantıda Başkan Ümit Uysal, kararın parselasyon bazında bir değişiklik yapılmadığını ve zayiat durumunun aynen koruduğunu açıkladı.

Şehir Plancıları Odası’nın Kırcami bölgesi imar planlarının iptali istemiyle açtığı ve Antalya 2’nci İdare Mahkemesi’nde süren davaya sunulan bilirkişi raporu sonrasında 10 mahalleyi kapsayan Kırcami için hazırlanan bazı imar planı kararları ve plan hükümlerinin yeniden düzenlenmesini içeren imar plan revizyonu hem Büyükşehir Belediyesi hem de Muratpaşa Belediyesi’nin gündeminde yer aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta düzenlenen Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Başkan Muhittin Böcek’in imzasıyla gündeme gelen Kırcami ile ilgili 1/5 binlik ve 1/25 binlik Nazım İmar Plan Revizyonu kararı oy birliğiyle kabul edilmişti. Başkan Ümit Uysal’ın çağrısıyla Cumartesi günü olağanüstü toplanan Muratpaşa Belediye Meclisi de 1/binlik planın revizyonunu görüştü. Revizyon kararının oy birliğiyle alındığı olağanüstü toplantıyı İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç ve Kırcami bölgesi sakinleri takip etti.

GRUP SÖZCÜLERİNDEN PLAN REVİZYONUNA TAM DESTEK

Şehir Plancıları Odası’nın Kırcami bölgesi imar planlarının iptali istemiyle açtığı ve Antalya 2’nci İdare Mahkemesi’nde devam eden davaya sunulan bilirkişi raporu uyarınca hazırlanan Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Yeşilova, Tarım, Kırcami, Güzeloluk, Zümrütova Mahalleleriyle birlikte Fener ve Çağlayan Mahallelerinin bir kısmını içeren Kırcami bölgesine ilişkin hazırlanan revizyon planının görüşüldüğü olağanüstü toplantıda Muratpaşa Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin sözcüleri birer konuşma yaparak bölge halkının yıllardır yaşadığı sorunun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. CHP Grup Sözcüsü Canan Keleş, sorunun çözümü için tatil günlerinde bile çalışanlara teşekkür etti. AK Parti Grup Sözcüsü Özlem Gözaçan Biçer ise, 40 yıldır kangren haline gelen sorunun çözülüyor olmasından gurur duyduklarını söyledi. Bölgede 40 yıldır süren imar planı sorununun 15 bin mülk sahibini ilgilendirdiğine dikkat çeken İYİ Parti Grup Sözcüsü Kamil Korkmaz da, sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. MHP Grup Sözcüsü Ejder Karagöz ise, Kırcami halkının lehine alınacak her türlü karara sonuna kadar destek vereceklerini bildirdi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Konuşmalar sonrasında 1/bin ölçekli uygulama imar planı revizyona ilişkin Plan ve Proje Müdürlüğü’nün yazısı oy birliğiyle Planlama ve İmar Komisyonu’na sevk edildi. Verilen 10 dakikalık aranın ardından tekrar toplanan meclis, plan revizyonunu komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul etti.

“KARŞIMIZA ÇIKAN GÜÇLÜKLERİ YENMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Oylama sonrasında Kırcami imar planları için mahkemeye yapılan itirazların kazanıldığıyla ilgili duyumlar aldıklarını söyleyen ve bu duyumların doğru olup olmadığını soran AK Parti Grup Sözcüsü Özlem Gözaçan Biçer’e yanıt veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kırcami bizim için bir oy konusu değil. Bizim için şehrimizin önemli bir sorununun çözümüdür. Hiç vakit kaybetmeyeceğiz ve üzerine gideceğiz. Maksimum gayreti sarf edeceğiz. Geçmişte Cuma günü saat 18.30’da meclis topladığımız oldu. Bugün de tatil günde meclisi topluyoruz. Bu arada belli bir siyasi parti çevresinden Toprak Koruma Kurulu kararının iptal edildiği, aslında seçimden önce iptal edildiği gibi sözler yayılıyor. Biz buna bakmıyoruz. Bizim için herhangi bir olumsuz karar gelene karar planlarımız plandır.  Biz 5 yıldır bu iş için mücadele ediyoruz. Her hangi bir güçlükle karşılaştığımız zaman da onu yenmek için mücadele ederiz. Biz bu yolun yolcusuyuz. Bir dakika kaybetmeyeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

“HİÇ KİMSE TİYATRO YAPAMAZ”

Aldıkları kararın parselasyon da herhangi değişikliğe neden olmadığını ve zayiat durumunu artırmadan aynen koruduğunu söyleyen Uysal,  “Ağalar, beyler, ‘Toprak Koruma Kurulu kararı iptal edildi. Zaten seçimden önce iptal edildiydi’ falan havasındalar. O gelsin onla da mücadele ederiz. Her şey toplumun gözü önünde olup bitiyor. Hiç kimse tiyatro yapamaz. Hiç kimse kafasını kuma gömemez. Kim samimi kim değildir, kimin eli işte gözü oynaşta vatandaş görüyor. Gerekirse 20 kere daha bu meclisi tatilde toplarız. Ayrıca bir mahkeme kararı çıkacaksa onun da üstü vardır. Bir başka yönü vardır. Yeniden müracaatı vardır. Bu toplum burada olduğu, biz burada olduğumuz sürece bu mücadele sürecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bir kez daha hayırlı olsun” dedi.


Geri Dön