29 / 03 / 2024

Altındağ ve Çamlıkule’nin imar sorunu meclis gündeminde!

Altındağ ve Çamlıkule’nin imar sorunu meclis gündeminde!

İzmir Bornova Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında toplandı. Toplantıda  imar planlarıyla ilgili AK Parti Grubu adına Sait Tatlı ve Selma Kısa’nın verdiği önergeler damga vurdu. 



AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı önergesinde bütünşehir yasasıyla mahalleye dönüşen köylerde bulunan güvenlik kamerası sistemlerinin durumu hakkında konuştu. Önergede şu ifadeler yer aldı: 

“İlçemiz hudutlarında bulunan ve köy statüsündeyken mahalle statüsüne dönüşen bölgelerde önceki dönemlerde buralara ait yetki sahibi İl Özel İdaresi tarafından projeleri yapılan yerleşim yerlerine giriş ve çıkış hakkında hizmet veren güvenlik kamera sistemlerinin, yetkinin belediyemize devrolunması nedeniyle ihtiyaç sahibi olan yerlerde tamamlanması ve/veya eksikliklerinin giderilmesi konusunu meclise arz ederim.” 

Kanal Ben'de yer alan habere göre; AK Parti Meclis Üyesi Selma Kısa ise Bornova’nın en eski mahallelerinde bulunan Çamdibi ve Altındağ’ın imar sorununu önergeyle gündeme getirdi. Mecliste okunan  önerge kapsamında  mahallelerin imar durumu şu şekilde anlatıldı:

SONUÇLANMAYAN İMAR  REVİZYON

“İzmir kent merkezinde yerleşime en uygun lokasyonu olan Liman Caddesi bitişiğinde yer alan Çamdibi ve doğuda otogara doğru devam aksın yer aldığı  Altındağ Mahalleleri kentin en eski yerleşim yerleridir. Eski olan bu yerleşim yerleri artık yaşamsal alanlar olmaktan çıkmıştır. İlk imar planları 1981-83 yıllarında onaylanan bölgenin 1995-96 yıllarında revizyon imar planları hazırlanmıştır. 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve pilot bölge olarak seçilen alanlardaki 1/1000 ölçekli uygulama imar planları  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmıştır. Pilot bölgeler dışındaki alana ait revizyon çalışması ise 1996 yılından bu yana hala yapılamamıştır. Bornova Belediyesi’yle İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında ortak çalışmalar belli periyotlarla yapılmış; ama sonuçlandırılamamıştır.”

ÜRKÜNTÜ VEREN YERLER

Geçtiğimiz günlerde bu çalışmanın varlığ hakkında konuşulan önergede şu ifadeler yer aldı:
“Geçen yıllarda da böyle bir çalışma yapıldığı duyumu vardır. Ancak hala revizyon çalışması yürütülüp sonuçlanmadığından Çamdibi, Altındağ mahallelerinde onlarca yıldır devam eden imar problemi kentin içinde kentin en can alıcı yerlerinde ürküntü alanı haline gelmesine sebep olmuş mahallelerde yaşayan halkın yaşamak istemeyeceği meydanlar haline dönüşmeye başlamıştır. Yaşam standartları gün geçtikçe çağa ayak uydurmak yerine standartların gerisinde kalmıştır. Bu nedenle Çamdibi ve Altındağ mahallelerinde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları çalışmasının yapılmasını öneriyorum.”
 


Geri Dön