20 / 04 / 2024

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündeminde!

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündeminde!

Türkiye'ye ait yurt dışında saklanan dijital verilere ve Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, Türkiye'ye ait yurt dışında saklanan dijital verilere ve Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli, sorusunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cinisli, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Cinisli, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Kritik devlet kurumlarımızın sahip olduğu stratejik önemde ulusal verilerimizin yedeklenip korunması şüphesiz hayati önemdedir. Verilerimizin ülkemiz sınırları içerisinde saklanması için fizibilite çalışmalarının yapıldığına dair yazılı ve görsel medyada haberler yer almıştır. Bununla birlikte projelendirme aşamasında olduğu duyurulan “Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi”nin de Ankara'da inşa edileceği ifade edilmektedir.''

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli'nin soruları:
1. Ülkemizin yurtdışında saklanan dijital verileri var mıdır? Var ise hangi ülkelerde hangi kurumların ne tür verileri saklanmaktadır? Bu ülkeler nasıl belirlenmiştir? 

2. Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezinin Ankara'da inşa edilmesine hangi şartlar neticesinde karar verilmiştir? 

3. Kuruluş yeri olarak hem iklim şartları hem lojistik imkânları hem Erzurum Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitelerinin bulunması hem de yetişmiş genç insan kaynağıyla Erzurum'un seçilmesini daha uygun değil midir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön