25 / 04 / 2024

İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin yapımı meclis gündeminde!

İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin yapımı meclis gündeminde!

İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkezinin yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayır, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Bayır, ''AKP Milletvekili Sayın Binali Yıldırım'ın, İzmir'den milletvekili adayı olduğu 2011 seçimi öncesi yapmayı vaat ettiği 35 projeden birisi olan, Kemalpaşa Lojistik Merkezi, ilk planlara göre 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine yapılması düşünülen proje için 2012 yılında ihaleye çıkarılmış, yaklaşık maliyet 27.1 milyon TL olarak belirlenmiştir. İhaleyi kazanan firma İspanyol; Assignia In Fraestructuras S.A. ile ve Elron İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketinin Sözleşme bedeli ise 21.8 milyon TL olarak açıklanmıştır. 3 sene sonra bilinmeyen bir nedenden dolayı 2015 yılında söz konusu yer ile ilgili bir ihale daha yapılmış, bu sefer işin yaklaşık maliyeti 78 milyon TL olarak belirtilmiş, İhale sonucunda sözleşme bedeli 42 milyon 310 Bin TL olarak açıklanmış ve ihaleyi yine aynı şirket kazanmıştır. (İhale kayıt no: 2015/172002) Sonuç olarak bu sene içinde yeniden ihale ilanı çıkarılmıştır'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın soruları:
1- Kemalpaşa Lojistik Merkezinin yapım aşaması ne durumdadır? Merkezin yapımı ne zaman tamamlanacaktır? 
2- Kemalpaşa Lojistik Merkezi, neden 3 defa ihaleye çıkarılmıştır? 2012 ve 2015 yılında tekrarlanan ihalelerin fesih sebeplerini açıklar mısınız? Bu fesihlerden kaynaklı bir kamu zararı oluşmuş mudur? Oluşmuşsa ne kadardır? 
3- 2020 yılında tekrar ihaleye çıkarılan Kemalpaşa Lojistik Merkezinin maliyeti ne kadardır? Hangi firma veya firmalar bu ihaleye girmiştir? İhaleyi kim kazanmıştır? 
4- Binali Yıldırım'ın İzmir'e özel olan, “'35 proje” vaadinin kaçı gerçekleştirilmiştir? Gerçekleştirilen veya gerçekleştirilmekte olan vaatlerin isimleri, hangi aşamada oldukları ve projelerle ilgili ne kadar para ödendiği hakkında, kamuoyuna bilgi verecek misiniz? 


Geri Dön