19 / 03 / 2024

Millet bahçesi yapımı meclis gündeminde!

Millet bahçesi yapımı meclis gündeminde!

Millet bahçesi yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Bağımsız  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, millet bahçesi yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Bağımsız Parti'li Koncuk, ''Aşağıda yer alan sorularımın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından cevaplandırılmasını talep eder, saygılar sunarım'' diye konuştu.

Koncuk, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''2021 yılının ilk çeyreğini yaşadığımız bu günlerde toplam "altı millet bahçesi" için kamu kaynakları yine seferber edildi. Vatandaşlarımız, salgının etkisiyle daha da içinden çıkılmaz hale gelen ekonomik darboğazın yarattığı koşullar altında ezilirken, iktidar belediyelerinin ve TOKİ'nin millet bahçeleri için kesenin ağzını açtığına şahit olmaktayız. Üç belediye millet bahçelerine toplamda 14,4 milyon,  TOKİ  ise 58,6 milyon TL’yi salgın döneminde elzem ihtiyaç olmamasına rağmen bütçelerinden harcamışlardır.

Hatay Altınözü Belediyesi millet bahçesi "Altınözü Millet Bahçesi" için 2 milyon 460 bin TL, Gerede Belediyesi, Aralık 2020'de ihalesini gerçekleştirdiği, “B Tipi Mesire Alanı (Millet Bahçesi)” işi için 28 Ocak'ta 10 milyon 487 bin TL, Malatya Doğanşehir Belediyesi ise millet bahçesi yapımı için 19 Ocak 2021'de bir şirket ile 1 milyon 478 bin TL tutarında anlaşma imzalamışlardır.

Dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konut sağlamak amacıyla kurulan TOKİ tarafından ise Kütahya Evliya Çelebi Mahallesi'ne yapılacak millet bahçesi için 5 Şubat'ta 39 milyon 961 bin TL'lik, Antalya Cumali ve Merkez mahallerine yapacağı millet bahçeleri için ise 18 milyon 661 bin TL'lik anlaşma yaptığı ulusal basında yer almıştır.''

Millet bahçesi yapımı meclis gündeminde!

Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1. Hükümet olarak pandemi ile mücadeleyi bile yönetemiyorken; işçi, emekli, sağlık çalışanları ve esnaflarımız mağduriyetleri göz ardı edilip “altı millet bahçesi” için kamu kaynakları neden seferber edildi? 
2. Dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konut sağlamak amacıyla kurulan TOKİ tarafından, dar gelirli ailelere ucuz veya hibe şeklinde konut desteği sağlanması yerine neden millet bahçelerinin yapımı için bütçesinden para aktarılmıştır? 
3. Millet bahçeleri için bugüne kadar toplamda kaç TL harcanmıştır? Bunun kaç TL'si TOKİ tarafından finanse edilmiştir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön