19 / 04 / 2024

Gölbaşı Devlet Hastanesi'nin yapımı meclis gündeminde!

Gölbaşı Devlet Hastanesi'nin yapımı meclis gündeminde!

Gölbaşı 200 yataklı Devlet Hastanesi'nin yapım bedeline ve 2019 Şubat ayına kadar taşeron şirketlere ödenen miktar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Gölbaşı 200 yataklı Devlet Hastanesi'nin yapım bedeline ve 2019 Şubat ayına kadar taşeron şirketlere ödenen miktara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gök, ''Ankara Gölbaşı 200 Yataklı Devlet Hastanesi'nin yapımı için 27 Ağustos 2016 tarihinde ihale açılmış, ihaleyi kazanan şirketler ile imzalanan sözleşmede 27 Ağustos 2018 tarihinde işin bitirileceği ifade edilmiştir. Hastanenin 2019 yılı itibariyle sadece kaba inşaatının bitirilmesine rağmen Bakanlığın taşeron şirketlere taahhüt edilen ödemenin çoğunu yaptığı oysa halihazırda tesisat işleri devam eden binanın yaklaşık yüzde 30 oranında tamamlanmış olduğu tespit edilmişti. Sözleşme şartlarına uyulmamasına rağmen hak ediş ve fiyat farklarının çoğunun ödenmesi izaha muhtaç bir konudur'' diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soruları:
1- Gölbaşı 200 Yataklı Devlet Hastanesi'nin yapım bedeli toplam kaç Türk Lirası'dır?
2- 2019 Şubat ayına kadar taşeron şirketlere ne kadar ödeme yapılmıştır? Yapılan ödemeler hastane inşaatının tamamlanma yüzdesiyle eşit oranda mıdır?
3- Hastane inşaatı ne zaman bitirilecek?


Geri Dön