29 / 03 / 2024

Bodrum Devlet Hastanesi'nin yapımı TBMM'de!

Bodrum Devlet Hastanesi'nin yapımı TBMM'de!

İnşaatı süren Bodrum Devlet Hastanesi'nin yapımı ve Bodrum ilçesinde yapılan Covid-19 testleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Alban, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, inşaatı süren Bodrum Devlet Hastanesi'nin yapımına ve Bodrum ilçesinde yapılan Covid-19 testlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Alban, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Alban, ''Muğla ilimizin Bodrum İlçesi dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kış aylarında yerleşik nüfusu 150 bin civarında olan ilçemizde, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte bu sayı bir buçuk milyona ulaşmaktadır. Bu kadar geniş çaplı bir nüfus artışı yaşayan Bodrum'da, sağlık hizmetleri ise kış aylarındaki nüfusa hizmet eden kapasitesi ve personel sayısı ile devam etmektedir. Kış aylarında 150 bin kişiye hizmet eden sağlık kurumlarının, yazın bir buçuk milyona ulaşan nüfusun sağlık ihtiyacını karşılaması beklenemez. Covid – 19 virüsünün ülkemizde görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren virüsün bulaşım hizini düşürmek için birçok önlem alınmış, bu önlemlerle birlikte giriş yasağı getirilen Muğla'ya, 04.05.2020 tarihinde ulaşım engeli kaldırılmıştır. Giriş yasağının kaldırılmasıyla birlikte, başta Bodrum, Fethiye, Marmaris, Milas ilçelerimizde yoğun bir mevsimlik göç yaşanmaktadır. İkinci konutu kentimizde olan vatandaşlarımızın gelişiyle nüfus artışı sürmektedir'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'ın soruları:
1- İlk ihalesi 2012 yılında yapılan ancak inşaatı hala tamamlanmayan yeni Bodrum  Devlet Hastanesi'nin yılan hikayesine dönen açılış macerası ne zaman son bulacaktır? Bakanlığınız, bu konuda kesin bir tarih açıklayacak mıdır? 

2- Yaz aylarındaki nüfus artışına bağlı olarak, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Milas başta  olmak üzere Muğlamızın tüm ilçelerindeki sağlık kuruluşlarının kapasitesini artırmak için bir çalışmanız var mıdır? 

3- Bodrum ilçemizde, 11 Mart 2020 ile 11 Mayıs 2020 tarihleri arasında kaç Covid-19 testi yapılmıştır? 

4- Bu tarihler arasında Bodrum'da, testi pozitif çıkan kaç yurttaşımız olmuştur? 

5- Testi pozitif çıkan yurttaşlarımızdan kaçının tedavisi, mevcut Bodrum Devlet  Hastanesi'nde yapılmıştır? 


Geri Dön