19 / 04 / 2024

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.



Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi 4 üyesi Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda İsrail'e işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan "Givat Hamatos" yasa dışı yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi için çağrı yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  6 ülke yaptığı çağrıda söz konusu yasa dışı inşaatı için derin endişe duyduklarını belirtti. 

Koronavirüs salgınına rağmen, 2020'nin başından itibaren  mal ve mülke el koyma ve yıkımların üzücü bir şekilde devam ettiğine dikkati çekilen açıklamada, Batı Şeria'da bir Filistin okulunun da yıkım tehdidi ile karşı karşıya olduğu kaydedildi. 

Çağrıda, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan "Givat Hamatos" yasa dışı yerleşim birimine ek konut inşası planından geri adım atma ve diğer bütün olumsuz yerleşim planlarını durdurma çağrısı yapılan açıklamada, yasa dışı yerleşim planlarının uluslararası hukuku ihlal ettiğinin altı çizildi.
 

Filistin'in BM Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail'in yıkımlarını BM'li yetkililere şikayet etti!


Geri Dön