24 / 04 / 2024

SGK, KEY alacaklıları için son çağrıda bulundu!

SGK, KEY alacaklıları için son çağrıda bulundu!

Sosyal Güvenlik Kurulu, KEY alacakları için vatandaşlara çağrıda bulundu...



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, KEY alacaklarıyla ilgili olarak sadece işçi ve emeklilerin SGK'ya, diğer alacakların ise çalıştıkları kuruma müracaat etmesi gerektiğini söyledi.

Zararsız basınla düzenlediği sohbet toplantısında son ödemeyle ilgili olarak da listede adı olan olmayan herkesin SGK'ya müraacat ettiğini bildirdi. Zararsız, sadece işçi ve emeklilerin SGK'ya, diğer KEY alacaklılarının çalıştıkları kuruma müraccat etmeleri gerektiğini söyledi.

Olumsuz müdahaleler sonucunu hemen gösteriyor

Zararsız, sosyal güvenlik sistemiyle kamu personel sistemine yapılacak bütün olumsuz müdahalelerin sonucunu anında gösterdiğini, bu alanda yapılacak müdahalelerin olumlu sonuçlarının ise en erken 15 -20 sene sonra ortaya çıktığını kaydetti. Zararsız SGK'nın işçi ve emeklilerin KEY ödemelerini düzenlemekle yetkilendirilmiş bir kurum olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

3 kez itiraz etme hakkı

"Onların hesaplarını takip eden bir kurumuz, memur olarak çalışanların KEY ödeme ve kesintilerinde bir herhangi bir yetkimiz bulunmuyor. Bütün memurlar bize müracaat ediyor. KEY ödemelerinde 6 bin 900 civarında kurum sorumlu. Biz sadece bu kurumlardan biriyiz. Ama bütün insanlar sadece bize yöneliyor. Yayınlanan listelerde yapılan ödemelerde adı çıkmayan kişiler, kesintinin yapıldığı yıllar itibariyle hangi kurumlarda çalışıyorsa, oraya müraacat etmeleri gerekiyor. İşçiler ve emekliler bize müracaat edecek. KEY kesintisinin yapıldığı dönemde işçi ve emekli olanlar bize başvuracak. Son gönderdiğimiz listede 2 yüz 22 bin civarında yanlışlık olduğu düşünen müracaat söz konusu. Ama 1.6 milyon kişi için 2 yüz 22 bin civarında liste geri gönderildi. Kontrol ediliyor, tekrar Emlak Bankası'na gönderilecek. Bu yeni düzenlemeyle 3 kez liste ilave edilecek. İnsanlar 3 kez itiraz etme hakkına kavuştu."
Vatan
 


Geri Dön