24 / 04 / 2024

İzmir'de 749 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek!

İzmir'de 749 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle evsiz kalan vatandaşlar için inşa edilen 749 deprem konutu kısa süre içerisine hak sahiplerine teslim edilecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin yıldönümünde, 7 proje alanında 1701 bağımsız bölümden 749'unu depremzedelere teslim edeceklerini müjdeledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  İzmir  Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarafından Bakan Kurum'a fahri doktora unvanı verilmesi dolayısıyla İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda tören gerçekleşti.

Törende konuşan Bakan Kurum, depremin ilk anından bugüne kadar İzmirlilerin, depremzedelerin yaralarını sarmak için gayret gösterdiklerini dile getirdi. 

Meydana gelen afet sonrası uzun süre İzmirlilerle beraber olduklarını dile getiren Kurum, "Aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen hep bir ayağım İzmir'de oldu. Bugün hamdolsun, İzmir tarihinin en büyük dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. 5 bin 66 konutumuz ve 369 dükkanımızın inşaatları tüm hızıyla yükseliyor. Tıpkı Elazığ ve Malatya'da olduğu gibi İzmir’de de kasım ayı içerisinde depremin 1. yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle; Bayraklı'da 7 proje alanında 1701 bağımsız bölümden 749’unu depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Rezerv alanda ve Bayraklı'daki diğer projemizin etaplar halinde teslimlerini gerçekleştireceğiz." diye konuştu. Hasar tespit çalışmalarındaki destekleri için üniversiteye ve akademisyenlere teşekkür eden Kurum, bugünün de kendisi için anlamlı olduğunu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin depremden sonra devletin verdiği durumlar çerçevesinde yapılan çalışmalar aracılığıyla şahsına fahri doktora unvanını vermeyi uygun gördüğünü belirtti 

 İzmir de 749 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek!

Fahri doktora unvanını, İzmir'in yarasını sarmak i.in seferberlik anlayışıyla çalışan tüm arkadaşları adına ve devletin sahadaki gayretinin bir nişanesi olarak gördüğünü belirten Kurum, "Biz istiyoruz ki bunları unutmayalım. Sadece 5 bin konut değil İzmir'de, daha dönüşmesi gereken birçok konut var, yapı var. Deprem değil, bina öldürüyor. Riskli binaları bir an önce dönüştürmek hepimizin görevidir. Vatandaşımızın da bizim de belediyelerimizin de görevidir. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir. Bizden ne destek isteniyorsa İzmir'e vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi. Yeni akademik yılın herkese hayırlar getirmesini dileyen Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde son 20 senede eğitime, öğretime, üniversitelere çok büyük katkılar yaptıklarını, en kalıcı eğitim hamlelerini bir bir gerçekleştirdiklerini anlattı.

“Çevreye saygılı iklim dostu şehirler” amacıyla sosyal konuttan millet bahçelerine, kentsel dönüşümden sıfır atığa, iklim değişikliğinden ekolojik koridorlara, altyapı ve üst yapı çalışmalarından çevre yatırımlarına kadar her geçen gün yeni bir proje başlattıklarını ifade eden Kurum, şunları söyledi: 

İzmir de 749 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek!

"Şimdi dünya sadece çevre ve şehirciliği değil, insanlığı ilgilendiren tüm alanlarda yeni bir dönemi, yeni bir süreci, Yeşil Kalkınma Devrimi’ni yaşamaktadır. Ben, gençlerimizin bu süreci yakından takip ettiğini biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin Paris Anlaşması'na taraf olarak iklim kriziyle mücadelede yeni bir süreci başlatacağımızı duyurdular. 2053 yılında net sıfır emisyon ile yeşil kalkınma hedefimizi bütün dünyaya ilan ettiler. Paris İklim Anlaşması, Meclisimiz tarafından onaylandı. Ülke olarak bu yeni dönemde şehirlerimizin iklim dostu yeşil dönüşümünü tamamlayacak tüm adımları daha da güçlendirerek atmaya devam edeceğiz. Katma değeri yüksek iklim ve çevre dostu projeler, uygulamalar üretiyoruz, her alanda istihdamı, öncelikle genç istihdamı artırıyoruz. Sıfır atık hareketimizle yeşil kalkınmaya, yeşil ekonomiye uyumlu bir üretim-atık modeli oluşturuyor, döngüsel ekonomiyi daha da güçlendiriyoruz."

İzmir de 749 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek!

Tüm projelerde olduğu gibi özellikle küresel iklim değişikliğiyle mücadelede beraber çalışmayı, ülkenin yeşil dönüşümünü hep birlikte gerçekleştirmeyi istediklerini söyleyen Kurum, "Bakanlık olarak tüm proje ve çalışmalarımızın odak noktasına her zaman sizleri, gençlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz, edeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

İzmir Deprem Konutları 7 ay sonra teslim edilecek!


Geri Dön