28 / 03 / 2024

Elazığ'da inşa edilen deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

Elazığ'da inşa edilen deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor.



Elazığ'da 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle birçok vatandaşın evi hasar görmüştü. Sabah'tan Vedat Yetik'in haberine göre;  TOKİ  tarafından bölgedeki depremzedeler için inşa edilen evlerin anahtar teslimleri başladı.  

Depremin hemen ardından inşasına başlanan ve 7 ayda tamamlanan Dilek ve Petek Sitesi'ndeki konutlar hak sahiplerine teslim edildi.

Geçtiğimiz ay kura çekimi yapılan ve yapımı tamamlanan Dilek ve Petek Sitesi evlerinin anahtarları Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın katılımıyla hak sahibi vatandaşlara teslim edildi.

Hak sahibi Neslihan Temiz'e 3. kat, 13 numaralı dairesinin anahtarını takdim eden Elazığ Valisi Erkaya Yırık: "Yaklaşık bir ay önce 24 Ocak tarihinde meydana gelen depremde evlerini kaybetmiş olan Dilek Sitesi'nin sakinlerine çektiğimiz kurayla evlerini ve bloklarını belirlemiştik. Bugün itibariyle Neslihan Temiz hanımefendiye kendisine o gün orada çıkmış olan 3. Kat 13 numaralı dairenin anahtarını devlet büyüklerimiz adına takdim ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tensipleriyle yapılan bu işlemde de sizlere selamlarını sevgilerini iletiyorum. Hayırlı olsun." dedi.

Elazığ da inşa edilen deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

Binlerce konut hasar görmüştü 

Elazığ'da 38 Malatya'da ise 4 kişinin hayatını kaybettiği depremde binlerce konut hasar görmüştü. Deprem sonrasında bölgedeki çalışmaları yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kentin 10 farklı noktasında yaklaşık 20 bin kalıcı konut yapımına başlanmıştı. Elazığ'da yılsonuna kadar 8 bin konut tamamlanarak depremzedelere teslim edilecek.


 Elazığ deprem konutları için kura çekildi!


Geri Dön