28 / 03 / 2024

Elazığ'da inşa edilen deprem konutlarında çatlaklar görüldü iddiası!

Elazığ'da inşa edilen deprem konutlarında çatlaklar görüldü iddiası!

Elazığ’da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem ardından merkeze bağlı Bızmişen bölgesinde TOKİ tarafından yapılan 781 adet deprem konutu teslim edildi. Yapımı tamamlanan bazı konutların bodrum katlarındaki perde duvarlarında çatlaklar görüldüğü ileri sürüldü. 



Elazığ'da 24 Ocak 2020'de Sivrice merkezli meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında merkeze bağlı Bizmişen bölgesinde  TOKİ  tarafından inşa edilen deprem konutlarının bodrum katlarındaki perde duvarların çatladığı belirtildi. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; deprem konutlarında ev alan ve bodrum katta duvarlarda oluşan çatlakları görür görmez, TOKİ yetkililerine konuyu ilettiğini dile getiren M.B. isimli vatandaş, TOKİ yetkililerinin ise kendisine çatlaklardan haberdar olduklarını ancak hiçbir çalışma yapmadıklarını ileri sürdü. 

 Elazığ da inşa edilen deprem konutlarında çatlaklar görüldü iddiası!

“DUVARDAKİ ÇATLAKLARI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM”

2 Şubat 2021 tarihinde konutların teslim edildiğini ifade eden M.B., "Anahtarımı alır almaz evimde incelemelerde bulundum. Ardından bodrum kata inip bir inceleme yaptım.  Duvarlardaki çatlakları görünce adeta şok yaşadım. TOKİ yetkililerine konuyu ilettim. TOKİ yetkilileri bana çatlaklardan haberdar olduklarını çatlayan duvarların önüne bir duvar daha ördüklerini kaydettiler. Ancak duvarların neden çatladığı noktasında bir açıklama yapmadılar. Benimle birlikte gelip çatlakları inceleme lüzumunda bile bulunmadılar. 24 Ocak'ta ki depremi yaşayan insanlar olarak korkuyoruz.  TOKİ yetkilileri bu korkularımızı bilmelerine karşın her hangi doyurucu bir açıklama yapmadılar. Sadece çatlayan duvarları kapatacaklarını ifade ederek konuyu geçiştirdiler" şeklinde konuştu. 

 Elazığ da inşa edilen deprem konutlarında çatlaklar görüldü iddiası!

“ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN İNCELEME YAPMASINI BEKLİYORUZ”

Bodrum kattaki çatlayan duvarların incelenmesi için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçe sunduğunu kaydeden M.B. "Bu durumu CİMER'e bildirdim. Sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne duvarlar ile ilgili inceleme yapmaları için dilekçe verdik.  Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü uzmanlarının inceleme yapmasını bekliyoruz.  Ben bu noktada sizin aracılığınızla bütün yetkililere soruyorum; duvarlardaki bu çatlaklar bilinmesine rağmen konutlar bize nasıl teslim edildi. Bu evler gerçek anlamda güvenli mi? Ben ailem ile bu evde nasıl oturacağım? Bu sorularıma yetkililerden cevap bekliyorum" diye konuştu. 

Konuyla ilgili telefonda görüştüğümüz Elazığ Çevre ve Şehircilik il Müdürü Hikmet Şişecioğlu, konuya ilişkin bilgisinin olmadığını binaların denetiminin TOKİ tarafından yapıldığını, TOKİ ile yapacağı görüşme sonrasında açıklama yapacaklarını dile getirdi.

Elazığ'da 439 aile yeni evlerine kavuştu!

Elazığ'daki deprem konutları yaz aylarına kadar tamamlanacak!


Geri Dön