26 / 04 / 2024

Elazığ'daki deprem konutları yaz aylarına kadar tamamlanacak!

Elazığ'daki deprem konutları yaz aylarına kadar tamamlanacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Elazığ'da inşa ettiğimiz 20 bin konutun kalanını da yaz aylarına kadar tamamlamış olacağız" dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber egöre, yeni yılın ikinci ayının ilk kabine toplantısını yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya ve Türkiye için oldukça zorlu geçen 2020'nin ardından büyük umutlarla girilen 2021'i yeni bir şahlanış yılı haline getirmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu amaçla senenin ilk gününden itibaren bir yandan salgınla mücadeleye, diğer yandan yatırımlara, eser ve hizmet kazandırma çalışmalarına hız verdiklerini dile getirdi.

Elazığ daki deprem konutları yaz aylarına kadar tamamlanacak!

- "Geniş bir alanda gençlere hizmet verecek"

Elazığ ve Malatya'da can kaybı yanında ciddi yıkama yol açan depremin birinci senesinde millete verilen sözleri tutmanın sevincini paylaşmak üzere 25 Ocak tarihinde Elazığ'a gittiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremin 6. ayından itibaren teslim edilmeye başlananlarla birlikte toplamda 8 bin konutun anahtarını hak sahiplerine verdik. Elazığ'da inşa ettiğimiz 20 bin konutun kalanını da yaz aylarına kadar tamamlamış olacağız. Aynı şekilde Malatya'da da 6 bin konutun tamamını yaza kadar bitirip, hak sahiplerinin hizmetine sunacağız." şeklinde konuştu.

Bu tür projelerde sadece konut yapmadıklarını, okulu, camisi, çarşısı, parkı, yeşil alanları ve diğer tüm ihtiyaçlarıyla adeta yepyeni şehirler inşa ettiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Elazığ'da yaptığımız köy konutları, yöre halkının ihtiyaçlarını karşılayacak, planlaması ve projesiyle gerçekten örnek bir çalışma oldu. Bir kez daha bu konutların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Rabbimden ülkemizi her türlü afetlerden muhafaza eylemesini niyaz ediyorum. Elazığ ziyaretimizde ayrıca Avrupa'nın en büyük çocuk ve gençlik merkezinin resmi açılışını da yaptık. Bu merkezde yazılımdan kodlamaya, tasarımdan montaja, tarımdan binicilik ve okçuluk sporlarına kadar geniş bir alanda gençlerimize hizmet verilecek."

5 yıl içerisinde 1.5 milyon konut dönüşecek!


Geri Dön