25 / 04 / 2024

Elazığ ve Malatya'daki konutlar yaz aylarına kadar hak sahiplerine teslim edilecek!

Elazığ ve Malatya'daki konutlar yaz aylarına kadar hak sahiplerine teslim edilecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Yaz aylarına kadar Elazığ'da 20 bin ve Malatya'da 6 bin konutun tamamını, inşallah hak sahiplerine vermiş olacağız" dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının ilk AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na partilileri selamlayarak başladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaklaşık olarak bir aydır görüşmelerine ara veren TBMM Genel Kurulu'nun, dün itibarıyla çalışmalarına yeniden başladığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleriyle son olarak 2021 yılı bütçe görüşmelerinden sonra bir araya geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aradan geçen süre içinde AK Parti milletvekillerinin bir kısmıyla Genel Merkez'deki programlarda, bir kısmıyla il kongrelerine yaptığı canlı bağlantılarda, bir kısmıyla ise çeşitli açılışlar vesilesiyle görüşme imkanı bulduğunu söyledi.

Koronavirüs salgını sebebiyle ara verdikleri il kongrelerine 13 Ocak tarihinde yeniden başladıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü grup toplantısının ardından canlı bağlantıyla katılım göstereceği Erzincan ve Erzurum kongresiyle iki haftada 27 kongreyi tamamlamış olacaklarını söyledi. Toplamda 47 il kongresine ulaştıklarını dile getiren Erdoğan, kongrelerde görev üstlenenlere başarı dileyerek, kendilerine teşekkür etti.

AK Parti milletvekillerinin her birinin son bir aylık süreyi kendi seçim bölgesinde ve görev yerlerinde en verimli şekilde değerlendirdiğine inandığını belirten Erdoğan, "AK Parti'nin girdiği 15 genel seçimin, mahalli seçimin, cumhurbaşkanlığı seçiminin, halk oylamasının tamamından birinci olarak çıkmasının sırrı, milletimizle tesis ettiği güçlü gönül bağıdır. Hep söylediğimiz gibi AK Parti'yi kuran da iktidar yapan da nice badireleri aşmasını sağlayarak bugünlere getiren de milletimizdir. Biz de milletimize vefa borcumuzu hizmet ederek, eser ortaya koyarak, yatırım yaparak, ülkemizi sürekli daha ileriye taşıyarak ödemeye çalışıyoruz." dedi.

Elazığ ve Malatya daki konutlar yaz aylarına kadar hak sahiplerine teslim edilecek!

Türkiye'nin son 18 senede nereden nereye geldiğini, akıl ve vicdan sahibi herkesin gördüğünü, bildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak özellikle eski Türkiye'de yaşamamış, o sıkıntıları çekmemiş, o mahrumiyetleri görmemiş, o baskılara maruz kalmamış gençlerimize bu kazanımların önemini anlatmakta zorlanıyoruz. Ülkemizin demokrasi ve ekonomide adeta çağ atladığını yaşayarak şahitlik etmeyenlere, tüm bunları mukayeseli olarak anlatmamız şarttır." diye konuştu.

- Son bir ayda yürütülen çalışmalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yalnızca son bir ayda, üstelik salgın şartlarına rağmen Türkiye'ye kazandırdıklarının bile bu büyük başarı hikayesine örnek teşkil edecek zenginlikte olduğuna değindi.

Dün Elazığ'da daha öncekilerle beraber sayısı 8 bini bulan deprem konutunun anahtar teslim törenine katıldığını söyleyen Erdoğan, böylece Elazığ ve Malatya'da ciddi bir yıkıma yol açan depremin üzerinden geçen bir yılın ardından vatandaşlara verdikleri sözü tutarak, konutların önemli bölümünü teslim ettiklerini kaydetti.

"Yaz aylarına kadar Elazığ'da 20 bin ve Malatya'da 6 bin konutun tamamını, inşallah hak sahiplerine vermiş olacağız." diye konuşan Erdoğan, ayrıca Elazığ'da, Avrupa'nın en büyük gençlik ve çocuk çalışmaları merkezinin açılışını da yaptıklarını söyledi.

23 Ocak Cumartesi günü İstanbul Fırkateyni denize iniş ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3'üncü gemi ilk kaynak töreninde, denizcilik için bir dönüm noktası olan bu iki büyük projenin heyecanına ortak olduklarını belirten Erdoğan, aynı gün canlı bağlantıyla Diyarbakır Silvan Barajı gövde dolgusu, Başlar Barajı, Ergani Barajı ve Ergani İçmesuyu Arıtma Tesislerinin açılış törenlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Murat Kurum: Elazığ'da 6 ay içinde 2 bin 500 konut teslim edildi! 


Geri Dön