19 / 04 / 2024

Elazığ ve Malatya'da 8 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 

Elazığ ve Malatya'da 8 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Afet Risk Azaltma 8. Bakanlar Konferansı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020'de meydana gelen deprem sonrasında Elazığ ve Malatya'da inşa edilen 8 bin deprem konutunun teslim edildiğini dile getirdi. 



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Afet Risk Azaltma 8. Bakanlar Konferansı'nda Elazığ ve Malatya'da inşa edilen deprem konutlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; afet sonrası normalleşmede de ciddi bir alışkanlık ve hıza ulaştıklarını vurgulayan Soylu, 2020'deki afetlerin sonrasında hızlıca hasar tespitlerinin yapıldığını ve kalıcı konutların inşa edildiğini kaydetti. Elazığ ve Malatya'da inşasına başlanan 26 bin konuttan 8 binini bir yılda sahiplerine teslim ettiklerini, kalanları da yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini anlatan Soylu, İzmir'de de 5 bin konut ve iş yerinin temel atma törenini kısa süre önce gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Elazığ ve Malatya da 8 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 

"Marmara Depremi, afet yönetiminde milat oldu" 

Türkiye'de 1999'da yaşanan Marmara Depremi'nin, afet yönetiminde bir milat olduğunu belirten Soylu, afet yönetim anlayışını afet öncesi, afet anı ve afet sonrası olmak üzere 3 temelde, analitik ve bütünleşik şekilde kurguladıklarını anlattı. Soylu, 2016'da başlattıkları Türkiye Afet Risk Azaltma Planı kapsamında, 81 il için ayrı ayrı risk azaltma planları hazırladıklarını, 7 ilin planının tamamlandığını, diğer illerin çalışmalarını bu yıl bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Veli Ağbaba: Malatya'da 517 deprem konutu teslim edildi!


Geri Dön