26 / 04 / 2024

5 yıl içerisinde 1.5 milyon konut dönüşecek!

5 yıl içerisinde 1.5 milyon konut dönüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen depremin  birinci yıl dönümü vesilesiyle katıldığı anahtar teslim töreninde açıklamalarda bulundu. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ depreminin birinci yıl dönümü için düzenlenecek anma ve deprem konutları anahtar teslim törenine katılmak üzere kente geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan törende kentsel dönüşüme yönelik açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Malatya'da 1195 konutun hizmete sunulduğunu belirterek, "Bugün Elazığ'da 5 bin 500 konutu daha teslim ederek toplam 8 bin ailemizi yeni evlerine kavuşturduk" şeklinde konuştu.

 5 yıl içerisinde 1.5 milyon konut dönüşecek!

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 

"Son 8-9 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayarak, 6 milyon insanımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Ülkemizin yapı stokunun önemli bir bölümü depreme dayanıksız olarak inşa edilmiştir. Marmara depreminin ardından bu gerçek tüm çıplaklığıyla kendini göstermiştir. (İstanbul'da) Hedefimiz acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konutu önümüzdeki 5 yılda tamamlamaktır." 

Erdoğan, bundan sonra tüm projelerde yatay mimari uygulayacaklarını belirterek, "Dikey mimari hele hele deprem bölgesinde bizim için intihardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ deprem konutlarını inceledi! 


Geri Dön