19 / 04 / 2024

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.



EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, geçen yıl başından bu yana yükselen konut sektörü değerlerinin Temmuz ayından bu yana  yavaşladığını dile getirerek, şu anda tüm Türkiye genelinde Temmuz ayına göre  yüzde 17 daha fazla konutun satışta olduğunu, kiracı arayan mülk adedinin  yüzde 18 arttığını fakat yavaşlamanın sektörde sorunları çözmeyip, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Aktarılan detaylara göre, son altı aylık verilere göre, satıştaki konut stok adedinin büyüdüğünü dile getiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, şu anda tüm Türkiye genelinde Temmuz ayına göre  yüzde 17 miktarında daha fazla konutun satışta olduğunu söyledi. Yine verilen detaylara göre, aynı şekilde kiracı arayan mülk adedinin de yüzde 18 miktarında arttığını gördüklerini söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı satıştaki konutların satılmamasının sebebinin iyi irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Açıklamasında bunun en başında fiyatların belli bir doygunluğa gelmesi geldiğini belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2. en önemli ve en az birincisi kadar önemli sebebin de artık konutun nakit dışında fonlama olanağının kalmaması olduğunu kaydetti. Açıklamasında konut almak isteyenlerin artık konut kredisine ulaşmasının çok zor veya mümkün olmadığını kaydeden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Hem BDDK düzenlemeleri, hem de faiz oranlardaki durum nedeni ile konut almak isteyenler ya geliştiricinin finansman modeline uymak zorunda ya da nakit konut almak durumunda, ikisini de yapma imkanı yoksa başka bir seçenek pek yok” diye konuştu.


Geri Dön