20 / 04 / 2024

5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

Kirazlıtepe’den sonra 3 mahallede daha da kentsel dönüşüme başlayacaklarının müjdesini veren Bakan Kurum, 5 yıl içerisinde 1.5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştireceklerini anlattı.



Kentsel dönüşüm seferberliği hayata geçirilen projelerle daha çok büyüyor. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; yapımına başlanan projelerle beraber yeni bina ve mahallelerden dönüşüm talebi aldıklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Vatandaş iyi örnekleri gördükçe sürece dahil olmak istiyor” açıklamasında bulundu. Bu örneklerden birinin de İstanbul Üsküdar’da yaşandığını kaydeden Kurum, Kirazlıtepe Mahallesi’nin ardından Ferah Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Küplüce Mahallesi’nde 140 bin metrekarelik bir alanda yeni dönüşüm projesine başlanacaklarını ifade etti. 

5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çamlıca’da gerçekleşen bayrak töreninde, Üsküdar’da hayata geçirilen dönüşüm için talimat verdiğinden bahseden Bakan Kurum, şunları söyledi: “Bu bölgelerde saha tespit çalışmaları ve fizibilite çalışmalarına Üsküdar Belediyesi ile beraber başlandı. Ferah ve Mehmet Akif Ersoy Mahallerinde yaklaşık 1.500 bağımsız birim ve 155 bin metrekare yapı stokunun dönüştürülmesi hedefleniyor. Küplüce Mahallesi’nde ise yaklaşık 3 bin bağımsız birim ve 300 bin metrekare mevcut yapı stokunun dönüşümü gerçekleştirilecek.'' Kurum hak sahipliği tespiti, projelendirme çalışmaları gerçekleşen mahallerde vatandaşlarla uzlaşma sürecine de yakında başlanacağını, ardından inşaat çalışmalarına start verileceğini söyledi.

5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

AĞUSTOSTA TESLİM

Çamlıca Camii’nin hemen yanı başında yer alan Kirazlıtepe’de kentsel dönüşüm çalışmalarının 2019 yılında başladığından bahseden Bakan Kurum, “İlk etabı ağustos ayında ikinci ve üçüncü etapları da 2022 sonunda tamamlanacak dönüşüm projeleriyle birlikte 566 bina, 1.595 bağımsız birimin dönüşümü gerçekleşmiş olacak” şeklinde konuştu. Kirazlıtepe’de konutların yatay mimari anlayışıyla yükseldiğini söyleyen Bakan Murat Kurum, “Zemin artı üç dört katı geçmeyen, mahalle kültürünün yaşatılacağı, Çamlıca Cami’miz ve Çamlıca Tepe’mizle komşuluk ilişkilerinin devam edeceği bir proje yapıyoruz. Kirazlıtepe’de proje ağustos ayı itibariyle bitecek ve hak sahibi kardeşlerinize teslim ediyor olacağız. Diğer mahallelerimizde de en hızlı şekilde riskli yapılar yenileceğiz” ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşümün ilk başında tüm vatandaşlarla anlaşılamadığından bahseden Kurum, “Ancak biz 18 yılda yaptığımız her işte olduğu gibi kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde projelerimizi yürüttük” açıklamasında bulundu.

5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

5 YILDA 1.5 MİLYON KONUT

Bu zamana kadar gerçekleşen ve yapılacağı duyurulan projelerle beraber Üsküdar’da toplam 22 bin 155 bağımsız birimin dönüştürüleceğini söyleyen Bakan Murat Kurum, ülke genelinde her yıl 300 bin, 5 yılda 1.5 milyon konutu acilen dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.  

5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

İstanbul'da büyük dönüşüm başlıyor!


Geri Dön