27 / 04 / 2024

Elazığ'da 8 bin deprem konutu yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Elazığ'da 8 bin deprem konutu yıl sonuna kadar teslim edilecek!

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Elazığ'da inşa edilen deprem konutlarının 8 binini yıl sonu bitene kadar teslim edeceklerini açıkladı.



AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, 24 Ocak tarihinde meydana gelen deprem sonrasında Elazığ'da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında konuştu.

Günışığı Gazetesi'nden Vedat Yetik'in haberine göre; teslimlerin önümüzdeki hafta başlayacağını söyleyen Bulut, şu ifadeleri kullandı: 

"Elazığ çok büyük bir depremle karşılaştı. Kolay bir şey değildi. Allah'a hamdolsun ki büyük mahcubiyetler yaşamıyoruz. Depremin hemen akabinde pandemi olmasına rağmen 24 Ocak'ta vermiş olduğumuz sözleri tutmaya çalıştık ve tuttuk. Yıl sonuna kadar 7-8 bin konutu bitirip teslim edeceğiz dedik. Pandemi olunca millette bir tedirginlik oldu. Pandemi döneminde bu yapılamaz denildi. Allah nasip ederse yıl sonuna kadar 8 bin konutu teslim edeceğiz. 179 konutu teslim etmiştik. 2700 konut bitti. Bu konutların kura yönteminin nasıl olacağını, hangi yöntemle dağıtılacağını, en adil şekilde nasıl yapabilir bunun  çalışmasını yapıyoruz. Bu bittiğinde önümüzdeki haftadan itibaren bitmiş konutları teslim edeceğiz. Burada bireysel iltimas olmayacak, kayırmacılık olmayacak. Kurayı çekerken en adil şekilde çekilecek. mesela ikinci katı ikinci katta, üçüncü katı üçüncü katta çekmek gibi. iki artı bir için ayrı, üç artı bir için ayrı kura çekmek gibi bir formül var. Bununla alakalı AFAD'da çalıştık. En adilane şekilde bunu yapmaya çalışıyoruz."

Elazığ'da evi yıkılan depremzede 'Ev boş' tutanağından şikayetçi oldu!

Elazığ'da 2 bin 500 deprem konutu tamamlandı!


Geri Dön