19 / 04 / 2024

Elazığ'da inşa edilen 489 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da inşa edilen 489 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da geçen yıl meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan konutlar yerine inşa edilen 489 konut için kura çekimi gerçekleşti. 



Elazığ'da önceki yıl yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) depremzedelere yapılan 489 konut için kura çekimi gerçekleşti.

T24'te yer alan habere göre; şehirde 24 Ocak 2020'de yaşanan be 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası  TOKİ  tarafından depremzedeler için inşa edilen konutların yapımı devam ediyor. Son olarak merkez ve ilçelere bağlı belde ve köylerden hak sahibi olan, jeolojik ve inşaat bakımından yerleri uygun olmayanlar ile özür grubundaki 489 hak sahibi için AFAD İl Müdürlüğü'nde kura çekildi. Noter huzurunda yapılan programda ilk kurayı Elazığ Valisi Ömer Toraman çekti.

Elazığ da inşa edilen 489 deprem konutunun kurası çekildi!

Vali Toraman, depremler sonrası iyileştirme faaliyetleri için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu dile getirerek"Bu çerçevede hayatın tekrar normale dönmesi ve hak sahibi vatandaşlarımızın tekrar konutlarına kavuşması için de geceli gündüzlü, sayın bakanlarımızın nezaretinde bütün kurum ve kuruluşlar yoğun gayret gösteriyorlar. Kademeli olarak da işlemleri biten konutlar için hak sahibi vatandaşlarımıza noterimiz kura çekmek suretiyle konutlarını belirliyorlar. Bugün 489 adet konut için kura çekimi yapılacak. Bunların 365 tanesi kentsel alandaki konutları, 124 tanesi de kırsal alandaki konutları ihtiva ediyor" şeklinde konuştu.

Elazığ deprem konutlarında son durum!


 


Geri Dön