28 / 03 / 2024

Elazığ deprem konutlarında son durum ne?

Elazığ deprem konutlarında son durum ne?

Elazığ'da inşa edilen deprem konutlarını incelemek için kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaat çalışmaları hakkında gelinen son aşama hakkında bilgi paylaştı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi temaslarda bulunmak üzere, Elazığ'a ziyarette bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, kentte inşa edilen deprem konutlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

İçişleri ve Sağlık Bakanlığı ile diğer bakanlıklarla hep birlikte örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Kurum, bu çalışmada her türlü fedakarlığı yapan AFAD, Kızılay, UMKE, bakanlığın tüm birimleri, TOKİ, İller Bankası, Valilik, Belediye ve güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Elazığ deprem konutlarında son durum ne?

Projeler kararlı bir şekilde yürütülüyor 

Bakanlıklarla ortak bir çalışma ile Türkiye tarihinin en büyük dönüşüm projelerinden birini hayata geçirdiklerini söyleyen Kurum, şu açıklamalarda bulundu: 

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Elazığ ve Malatya'da 27 bin konutun dönüşümünü başlattık. Depremin üzerinden bir yıl geçmeden 8 bin konutu vatandaşlarımıza teslim ettik. Şu an itibarıyla sadece Elazığımızda biten konut sayısı 11 bin bağımsız bölümü aşmıştır. Malatya'da sürdürdüğümüz 4 bine yakın bağımsız bölümün de hemen hemen yarısı tamamlanmış, kalan yarısı için de imalatlar hızlı bir şekilde devam etmektedir. 3 bin 500 tarım köy konutu yapıyoruz. Tarım köy konutları da hakikaten kırsal kalkınmayı sağlayacak. Köylerimizin, beldelerimizin kalkınmasına fayda sağlayacak ve aynı zamanda orada üretimi, istihdamı teşvik edecek çok önemli proje olarak görüyoruz."

Elazığ'ın her köşesinde vatandaşların taleplerine yanıt verdiklerini söyleyen Kurum, Sürsürü Mahallesi'nde de çok önemli dönüşüm projesi yürüttüklerini dile getirdi. İnşa edilen konutların tamamını da yıl sonu teslim edeceklerini ve vatandaşların sağlam ve güvenli konutlara kavuşacağını belirten Kurum, şehrin kuzeyini, güneyini, batısını ve doğusunu geliştiren, 50, 100 yılını planlayacak şekilde bir proje gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Zemin artı 3-4 katı geçmeyen, peyzajı, oyun alanları ve yürüyüş alanlarıyla yaşanabilir, yerel mimarinin her türlü detaylarının yer aldığı örnek projeleri inşa ettiklerine vurgu yapan Kurum, şunları söyledi: 

Elazığ deprem konutlarında son durum ne?

"Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı. TOKİ'mizin 600 şantiyesinde yaklaşık 100 bin işçimiz var. Bu da 100 bin aile demektir, 100 bin aileye istihdam, iş, aş demektir. 27 bin konutun yapımında çok büyük emekleri var. Salgın, kış, deprem demediler ve bir yıl içerisinde sağlam ve güvenli konutları bizlere teslim etme imkanını verdiler. Tüm işçi kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum."

Konut inşaasının tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Kurum, Elbette ki kaybettiğimiz canlarımızı geri getiremeyiz. 41 canımızı 24 Ocak depreminde yitirdik. Yine 11 şehidimizi Bitlis'te Osman Erbaş paşamızla birlikte kaybettik. Kaybettiğimiz tüm depremzede vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu. 

Sadece Elazığ'da 23 bin konut inşa edildiğini ve bunlardan 1500'ünün de daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "50-100 bin Sosyal Konut" kapsamında yaptıkları projeler olduğunu hatırlatan Kurum, şehrin 4 aksında da yerleşim alanları yaptıklarını bunun kenti 4 tarafta da büyüteceğini dile getirdi.

TOKİ'den Elazığ deprem konutları açıklaması!


Geri Dön