27 / 04 / 2024

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.



İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı ve deprem konutlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mansuroğlu Mahallesi’ndeki bulunan ve 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde hasar gören apartmanların yöneticileriyle görüşen Serdar Sandal, önemli değerlendirmeler yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Sandal, apartman görevlilerine yaptığı konuşmasında “Tek tercihimiz sizsiniz. Süreçte yapılması gereken işlemler ne kadar hızlanması gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa tüm teknik ekibimizle birlikte o kadar hızlandıracağız. Bütün derdimiz vatandaşın sorununu çözmek” diye konuştu.

Serdar Sandal dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

Vatandaşlar tarafından yapılan imar artışı talebine ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Sandal, “Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz. Elimde olsa herkese 5’er kat veririm. Ama böyle bir yetkimiz yok. Bu alana siyasetin bir parçasını bulaştırdığımızda bunun zararını vatandaş görür. Geçtiğimiz günlerdeki açıklamamızda faiz oranını ‘sıfır’ diye talep ettik ama 0.30, 0.40 gibi 2 yıl ödemesiz vatandaşın altından kalkabileceği bir şekilde olsun. Ana problem kredi çünkü. 200 bin liralık kısmı veriliyor. 200 bin liranın dışında olan rakamlardaki faiz oranı ise 1.5 civarında. Bu iş çözülünce yurttaşlarımız kamuya yük olmadan bir an önce konutlarına çıkmış olacaklar. Biz, yardımcı olmamız gereken her noktada tüm ekibimizle birlikte her zaman yurttaşlarımızın yanındayız” diye konuştu. Sandal, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Deprem sürecini nasıl dayanışmayla atlattıysak, yeni yapılara kavuşma aşamasını da el birliğiyle çözeceğiz. Bizim tercihimiz her zaman sizsiniz. Sürecin hiçbir boyutunda siyasi bir polemiğe girmedik; çünkü bizim siyasi tartışmamız vatandaşın mağduriyeti demektir. Depremin siyasete alet edilmesine müsaade etmem."

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

Bayraklı'da 30 hasarlı bina yıkılacak!


Geri Dön