26 / 04 / 2024

Teoman Sancar'dan Denizli Acıpayam deprem konutları açıklaması!

Teoman Sancar'dan Denizli Acıpayam deprem konutları açıklaması!

5.5'lik Denizli depreminin üstünden 2 yıl geçti. Acıpayam ilçesinin Oğuz, Kırca, Alaattin, Karahöyük, Ovayurt, Ucarı, Yeniköy ve Corum köylerinde kerpiç yapılar yıkılmıştı. Konteyner ve çadırlara yerleştirilen 160 aileye TOKİ’den konut verileceği belirtildi. Fakat konutlar henüz teslim edilmedi.



Denizli'nin Acıpayam ilçesi 20 Mart 2019 günü 5.5 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. İlçenin Oğuz, Kırca, Alaattin, Karahöyük, Ovayurt, Ucarı, Yeniköy ve Corum köylerinde kerpiç yapılar yıkıldı. Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre; konteyner ve çadırlara yerleştirilen 160 aileye TOKİ'den konut verileceği duyuruldu. Fakat depremzedelere verilen söz tutulmadı.

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, TBMM'de gündem dışı konuşmasında depremzedelerin iki yıldır 9 metrekarelik plastik barakalarda yaşadığını belirtti. Sancar, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u davet ettiğimizde eksik olmasın Denizli kebabını yiyip Acıpayam'a uğramadan kentten ayrılmıştır” dedi.

Teoman Sancar dan Denizli Acıpayam deprem konutları açıklaması!

SORUN ÇÖZÜLMEDİ

Depremzedelere verilmek üzere  TOKİ  konutları inşa edildiğini dile getiren Teoman Sancar, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bu insanlar çiftçilik ve hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Hepsinin yıkılan evlerinin bulunduğu yerde büyük arsaları var. Evlerini buraya yeniden yapmak yerine TOKİ'den konut veriyorlar. Bu insanlar o konutlarda nasıl hayvancılık yapacak? Onlara gösterilen TOKİ konutlarına bakın. Yaşanacak gibi değiller. 45 depremzede ancak taşındı. Kim ne derse desin, bu insanlar hala bu barakalarda yaşıyorsa sorun çözülmemiş demektir.”

Veli Ağbaba: Malatya'da 517 deprem konutu teslim edildi!

 


Geri Dön