24 / 04 / 2024

İzmir'de çöken Emrah Apartmanı'nın müteahhidinin oğluna takipsizlik kararı!

İzmir'de çöken Emrah Apartmanı'nın müteahhidinin oğluna takipsizlik kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan 6.6 şiddetindeki depremde 32 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı’nın müteahhidi Hayati Uzun’un oğlu Murat Bora Uzun hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar alındı. 



İzmir 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan 6.6 şiddetindeki depremde 32 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı’nın müteahhidi Hayati Uzun’un, aynı apartmanda yaşayan ve depremde eşinin ve 3 çocuğunun hayatını kaybettiği oğlu Murat Bora Uzun hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar alındı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki  İzmir  depreminde en çok hasarın görüldüğü Bayraklı'daki Mansuroğlu Mahallesi’nde depremde yıkılan 7 katlı Emrah Apartmanı’nın müteahhidi Hayati Uzun’un, 1992'deki Erzincan depreminde torunu Emrah Uzun’u kaybetmesinin ardından İzmir'in Bayraklı ilçesine geldiği öğrenildi. 

Hayati Uzun, burada 2 bloklu 7 katlı ve 28 daireye sahip bir bina yaptı ve depremde kaybettiği torunu Emrah’ın ismini apartmana koydu. Hayati Uzun, süreç içinde başka bir yere taşındı, fakat oğlu Murat Bora Uzun eşi Rabia ve çiftin 3 çocuğuyla burada oturmayı sürdürdü. 

İzmir de çöken Emrah Apartmanı nın müteahhidinin oğluna takipsizlik kararı!

AĞIR YARALI KURTULDU

6.6 şiddetindeki depremde tamamen yıkılan binada, Rabia Uzun ve 3 çocuğu yaşamını yitirdi, ağır yaralanan Murat Bora Uzun ise hastanedeki tedavisinden sonra tekrar sağlığına kavuştu.

Tutuksuz soruşturulan Hayati Uzun'un oğlu Murat Bora Uzun'a ilişkin, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturmada, binanın inşasında dahli olmadığı sebebiyle takipsizlik kararı alındı.

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

İzmir depreminde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!


Geri Dön