26 / 04 / 2024

Afet sonrasında konutlarda ne kadarlık hasar oluştu? 

Afet sonrasında konutlarda ne kadarlık hasar oluştu? 

Son zamankarda Rize, Artvin, Manavgat, Marmaris, Milas, Bodrum, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen afetlerde sigortalıların toplam hasar tutarı saptandı.



Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, doğal afetlerin sigortalı varlıklar üzerinde oluşturduğu hasar hakkında açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yapılan açıklamada konutların uğradığı hasarla bilgilendirme yapıldı. 

Son zamanda meydana gelen sel ve yangınlara yönelik bilgi aktaran Benli, Rize ve Artvin’de yaşanan sel ve su baskını hasarlarına ilişkin 2 Eylül itibarıyla şirketlere ulaşan kesin ihbar sayılarının araç hasarlarında 82, konut ve iş yeri hasarlarında 108, mühendislik hasarlarında ise 4 olmak üzere toplam 194'e ulaştığını, şirketlere ulaşan ihbarlara yönelik hasar tutarının ise 35 milyon TL olduğunu dile getirdi. 

Afet sonrasında konutlarda ne kadarlık hasar oluştu? 

Manavgat, Marmaris, Milas ve Bodrum’da yaşanan yangınlardan etkilenen bölgelerde ise yangın ve kasko poliçelerinde sektörün sigortalılara sağladığı toplam teminat tutarının yaklaşık olarak 101 milyar TL olduğunu bildiren Benli, "2 Eylül 2021 itibarıyla yangın ve kasko poliçelerine ilişkin 3 bin 346 hasar ihbarına ilişkin toplamda 71 milyon TL tutarında tazminat dosyası açılmıştır. Yangın dolayısıyla hasar ihbarı yapılan araç sayısı 2 bin 369'a, konut ve iş yeri sayısı ise 977'ye ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan sel ve su baskını hasarlarına yönelik şirketlere iletilen kesin ihbar sayılarının araç hasarlarında 787, konut ve iş yeri hasarlarında 444 olmak üzere toplam 1.231'e, söz konusu ihbarlara yönelik hasar tutarının ise 107 milyon TL’ye ulaştığını aktaran Benli, ekspertiz çalışmalarının halen devam etmesi ve henüz bildirilmeyen hasarların da olduğu bilindiğinden gelecek günlerde bu tutarların yükseleceğini söyledi.

Konut sigortasına talep arttı!


Geri Dön