26 / 04 / 2024

İstanbul'da yan yatan bir bina tahliye edildi, 2 binada hasar oluştu!

İstanbul'da yan yatan bir bina tahliye edildi, 2 binada hasar oluştu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin ardından Şirinevler'de yan yatan bir binanın tahliye edildiğini, Sultangazi ve Eyüp'te iki binada hasar oluştuğunu açıkladı...



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin ardından Şirinevler'de yan yatan bir binanın tahliye edildiğini ve Sultangazi ve Eyüp'te iki binada hasar oluştuğunu duyurdu. 

AFAD konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ilk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar'da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaşıldığu belirtildi ve Şirinevler'de yan yatan bir binanın tahliye edildiği, Sultangazi ve Eyüp'te iki binada hasar oluştuğu açıklandı. 

Açıklamada, olası ihtiyaca karşın AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliğine destek olarak Sakarya, Bursa,  Ankara  ve Afyonkarahisar'daki AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 80 AFAD arama kurtarma uzmanının İstanbul'a sevk edildiği duyuruldu. Açıklamada, haberleşme hatlarındaki sorunun giderilmesi için çalışmaların sürdüğü söylendi.

Vatandaşlara uyarı

AFAD'ın açıklamasında, afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu. Yolların acil yardım araçları için boş bırakılması, doğal gaz ve su vanaları ile elektrik şalterlerinin kapatılması gerektiği ifade edilerek, yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunması, yolların acil yardım araçları için boş bırakılması istendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem toplanma alanı açıklaması!
 


Geri Dön