26 / 04 / 2024

Bağcılar’da 5 bina tahliye edildi!

Bağcılar’da 5 bina tahliye edildi!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde henüz bilinmeyen bir neden ile doğalgaz kutusunda gaz kaçağı ve hemen ardından patlama yaşandı. Patlama sonrasında sokaktaki 5 bina tahliye edildi.



İstanbul Bağcılar’da henüz bilinmeyen bir neden ile doğalgaz kutusunda gaz kaçağı ve hemen ardından patlama yaşandı. Patlama needeniyle 5 bina tahliye edildi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, olay, 04.30 saatlerinde, İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bulunan 1543. Sokakta yer alan doğalgaz kutusunda meydana geldi. Binanın önünde bulunan doğalgaz kutusunda henüz bilinmeyen bir nedenle gaz sızıntısı yaşandı. Sızıntının hemen ardından büyük bir gürültü ile patlayan doğalgaz kutusunda oluşan yangına polis ve itfaiye ekipleri müdahele etti.

Bir saatlik çalışmanın ardından yangın söndürülürken, çevredeki binalarda yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Patlama sonrası, çevrede büyük bir panik yaşanırken çevreye yayılan gaz kokusundan bazı vatandaşlar etkilendi.

Tahliye edilen apartmanlardan birinde bulunan Bayram Karabulut,“Gece yarısı uyuyorduk, aniden bir patlama sesi duyduk. Dışarı baktığımda gaz kaçağı ve patlaması olduğunu gördüm, çocuğuma haber verdim hemen dışarı çıktık. 5 tane apartman tahliye edildi, kimse kalmadı. Çok şükür yaralanan kimse yok, herkes dışarı çıktı, gazın kesilmesini bekledik” diye konuştu.

Kendilerini dışarıya zor attıklarını söyleyen mahalle sakini Ali İlhan, “Yanıyoruz işte, patlama oldu, kendimizi zor dışarı attık, hepimiz içeride cayır cayır yanacaktık. Allah’tan uyandık, çoluk çocuk kendimizi dışarı attık. Hanım fark etti, dışarıda ki arabaların alarmı çalmaya başlayınca, dışarı baktık alev sarmıştı her yanı. Dışarı çıkarken çok korktuk, her yer dumandı zehirlenecektik. Kimseye bir şey olmadı” açıklamasında bulundu.


Geri Dön