19 / 04 / 2024

Şişli'deki riskli 4 bina tahliye edildi!

Şişli'deki riskli 4 bina tahliye edildi!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı 21 kişiye mezar olurken Şişli'de büyük bir faciadan dönüldü. Şişli'de kolonlarında çatlak oluşması nedeniyle 4 bina tahliye edildi.



Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı 21 kişiye mezar oldu. Şişli'de ise olası bir faciadan dönüldü. Şişli'de kolonlarında çatlak oluşması nedeniyle geçen perşembe günü boşaltılan 4 binadaki eşyalar boşaltıldı.

Habertürk muhabiri Öznur Karslı'nın haberine göre, Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde Çifte Cevizler ve Darülaceze caddelerinin kesiştiği noktada yer alan Melek Apartmanı'nın kolonunda 24 Şubat'ta çatlak meydana geldi. 

Uzunluğu yaklaşık 1.5 metreye ulaşan çatlağı fark eden otopark görevlisi, apartman sakinlerine haber verdi. Kat malikleri işli Belediyesi'ne başvuru yaptı. Belediye ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından bina için tahliye edilmesine karar verdi. 7 Mart'ta bu üç bina da tahliye edilmeye başlandı.

Toplam 60 daire, 4 dükkan ve 1 otoparkın boşaltılmasıyla 4 binada eşyalar tahliye edildi. daha önce güvenlik şeridi çeken Şişli Belediyesi zabıta ekipleri tarafından bugün saclarla önlem aldı.

Boşaltılan binalar için yıkım mı güçlendirme kararı mı alınacağı ise Şişli Belediyesi Statik Büro'nun yapacağı toplantıyla belirlenecek.


Geri Dön