25 / 04 / 2024

Afif Ahmet Paşa Yalısı'nın çatısında yangın çıktı!

Afif Ahmet Paşa Yalısı'nın çatısında yangın çıktı!

Suzan Sabancı Dinçer'in Nisan ayında 58 milyon TL'ye satın aldığı Yeniköy'deki Afif Ahmet Paşa Yalısı'nın çatısındaki tadilatta yangın çıktı



Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in İstinye'deki Afif Ahmet Paşa Yalısı'nda tadilat çalışmaları, 58 milyonluk yalının kül olmasına neden oluyordu.

İstinye Köybaşı Caddesi numara 185'teki kagir yalıda , silikon kesme makinesinden çıkan kıvılcım, binanın baca kısmını kısa sürede tutuşturdu. Alevlere müdahale eden işçiler yangını söndüremeyince itfaiyeye haber verildi. Sarıyer İtfaiyesi'ne bağlı İstinye İtfaiye ekipleri kısa süre içinde yalıya ulaşarak yangına müdahale ettiler. Yangın büyümeden itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, denizden müdahale için hazırlanan yangın söndürme ekiplerine ihtiyaç duyulmadı. Yangında yalının çatı kısmında küçük çapta maddi hasar meydana geldi. Daha önce Uzan ailesinin yaşadığı Afif Ahmet Paşa Yalısı'na, TMSF tarafından el konulmuştu. TMSF yalıyı ihale ile satışa çıkarmış ve Nisan 2009'da gerçekleştirilen 5'inci ihaleyi 58 milyon TL teklif eden Suzan Sabancı Dinçer kazanmıştı.

Kültür mirası

Afif Ahmet Paşa Yalısı, Sabancı Ailesi'nin boğaz'da sahip olduğu 14'üncü yalı olmuştu. Suzan Sabancı Dinçer'in eşi Haluk Dinçer, ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bir kültür mirası olan 100 yıllık yalıyı satın aldıklarını belirtmiş ve "Yalının nasıl kullanılacağına henüz karar vermedik ama aile için aldık. Dolayısıyla aile için en uygun şekilde kullanılacak. Bunu daha çok bir kültür mirası olarak görüyoruz. Bir emanet olarak görüyoruz, geçmiş nesillerden bize. En iyi şekilde korumaya devam edeceğiz" demişti.
Serhat ALAATTİNOĞLU/Gazete Habertürk


Geri Dön