25 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'a raylı sistem geliyor!

Afyonkarahisar'a raylı sistem geliyor!

Afyonkarahisar Büyükşehir Belediyesi, kentin trafiğini rahatlatmak için raylı sistem projelerini hayata geçiriyor.



Afyonkarahisar Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kentte ulaşım sorununa neşter vurmak için çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Sabah'tan Betül Atakent'in haberine göre; AFRAY projesinin kısa zamanda hayata geçeceğini söyleyen Zeybek,  "Devlet Demiryolları ile yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı. Buna göre güzergâh projelendirilecek. İhalesi yapılan ve yatırım programına alınan proje için 2021 yılı içinde ilk kazma vurulacak. Şehrimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Şehir içi ulaşıma büyük katkı sağlayacak AFRAY Banliyö Hattı proje güzergâhında değişikliğe gittiklerini anlatan Zeybek, "Daha önce öğrencilere uzak olan güzergâhı üniversitemiz, Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin kampüsünden geçmesini kararlaştırdık" şeklinde konuştu.

Seçim vaatlerinden biri olan  Mısri Mahallesi ile İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda bilgi veren Zeybek şunları söyledi:

"İlk olarak Mısri Mahallesi'nde 1. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edildi. Bu alan 52 bin 251 metre kareden oluşuyor. Bunun yanında cadde üzerlerinde günümüz mimarisine uygun biçimde planlanmış konut bloklarının zemin katlarında ticari üniteler oluşturuldu. Ayrıca ticari yapıya yönelik arastalar planlandı. Oluşturulan bu ofiste, hak sahibi vatandaşlara proje hakkında bilgiler veriliyor." Atatürk Caddesi üzerinde üst geçit çalışmalarını tamamladıklarını aktaran Zeybek, "Kentin yaya trafiğini rahatlatmak adına engelli bireylerin, yaşlıların ve çocukların ulaşımlarını güvenli hale getirmek okullar bölgesi olarak bilinen günde yaklaşık 2 bin öğrencimizin geçiş yaptığı Atatürk Caddesi'ne aynı anda 16 kişinin binebileceği asansörlü üst geçidi hizmete açtık"

 Afyonkarahisar a raylı sistem geliyor!

Eski Evler'in restoresi yapılacak

Sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Başkan Zeybek, "Eski Afyon olarak bilinen tarihi konaklarımızı aslına uygun hale getirmek adına çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. 30.11.2020 tarihinde işe başlanmış olup, iş şu an yüzde 10 seviyesine geldi. 2022 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor. Proje tamamlandığında Ulu Camii çevresinde toplam 112 adet binanın dış cephe restorasyonu gerçekleşecek. Projenin maliyeti 13.5 milyon TL. Bu çalışmalar ışığında 260 adet konutun dış cephe iyileştirmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızdan 7.5 milyon liralık hibe desteği aldık" dedi.

Afyonkarahisar'da Dem-Har-Yol Konut Yapı Kooperatifi'ndeki 460 dairenin sahipleri belirlendi!


Geri Dön