23 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da Kültür ve Turizm projeleri görüşüldü!

Afyonkarahisar'da Kültür ve Turizm projeleri görüşüldü!

Kültür ve Turizm Çalıştayında Belirlenen Projeler Vali Hakan Yusuf Güner Başkanlığında yapılan toplantıda görüşüldü. Gerçekleştirilen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamları katıldı.



Kültür ve Turizm Çalıştayında Belirlenen Projelere Vali Hakan Yusuf Güner Başkanlığında yapılan toplantıda görüşüldü. 

İlimizin kültür ve turizm alanına katkıda bulunması amacıyla etkin çalışmalar yapmak, kültürel yapılar ve eserleri ile doğal güzellikleri ön plana çıkarmak için izlenecek yollar ile Türkiye'de bir ilk oluşturmak ve ülke genelinde örnek alınacak uygulamalar ortaya koymak üzere Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamları katıldı. 


"Projelerde son hazırlıklar yapılıyor" 

Çalışma sistemi ve beklentileri ile ilgili bilgiler verdikten sonra Afyonkarahisar'da artık proje kültürünün sisteminin yerleştiğini. 

Afyonkarahisar'a geldiği günden itibaren talimatları ve tavsiyeleri doğrultusunda projeler hazırlandığını ve bu kapsamda kültür ve turizm anlamında ilimizde bir Çalıştay düzenleyerek önemli adımlar atıldığının altını çizen Vali Hakan Yusuf Güner; Kültür ve Turizm Sektörü Eylem Planında belirtilen faaliyetlerin ortak ve ilgili kurumlarla da gerekli koordinasyonunu sağlamak ve acilen çalışmalara başlamak için buradayız. Yürütülen çalışmaların 4 aylık periyodikler halinde Valilik makamına bildirmesi ve ilk izleme raporunun Valilik makamına gönderilmesi gerekmektedir. Artık yapılan bu iş ve işlemlerin ete kemiğe bürünmesinin zamanı geldiğini, söylemde değil sahada bu gelişmeleri görmek istediğini, bu anlamda kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütü ve iş adamları gibi şehrin tüm paydaşlarının son hazırlıklarını yapmaları gerektiğini belirtti.

 

Zaman icraat zamanı 

Zamanın icraat zamanı olduğunu, bu doğrultuda da artık özgün bir yönetim ve organizasyon biçiminde, hiçbir pürüz ve noksanlık olmadan Afyonkarahisar halkına en kaliteli, en iyi ve en doğru bir şekilde hizmet verilerek ilimizin tanıtılmasına katkıda bulunulmasının gerektiğinin altını çizen Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar'ın hiçbir ilden bir eksikliğinin olmadığını, bilakis tarihi, kültürü, turizm mekanları, termali, lezzetleri ve değerleri gibi daha bir çok artısı olduğunu, Afyonkarahisar'ın adeta bir kelebeğin kozasından çıkması gibi tüm bu değerlerinin gün yüzüne çıkmasını, bunların muhafaza edilmesini, sürdürülebilirliğinin olmasını ve en iyi bir biçimde tanıtılmasını, yapılacak çalışmaların işadamlarımızı ve vatandaşlarımızı da içine alarak tüm paydaşlarca sağlanması gerektiğini söyledi. 

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Çalıştayının 27 Aralık 2014 tarihinde yapıldığını ve bunun yerel anlamda Türkiye'de bir ilk olduğunu hatırlatan Valimiz Hakan Yusuf Güner, Çalıştay'da alınan 500 önerinin 58 projenin Kültür ve Turizm Sektörü Eylem Planı olarak birleştirilerek çalışmalara başlanıldığını, belirlenen konularla ilgili her kurumun kendi alan ve sorumlulukları çerçevesinde görevlendirildiğini belirtirken, bu gruplandırmanın sadece bir kurumu ilgilendirmediğini, konuların hayata geçirilmesi bağlamında en iyiyi yakalamak için ilgili tüm kurumların koordine. istişare içerisinde ve bağlantılı bir şekilde çalışılması gerektiğini söyledi. 


Projeleri hızlandıralım 

Toplantıda geçtiğimiz aylarda yapılan Çalıştay sonrasında belirlenen kısa ve uzun vadede yapılacak olan tüm çalışmaların madde madde ve slayt halinde gözden geçiren ve yapılması gerekenlerle ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlara talimatlar veren Vali Hakan Yusuf Güner, tüm bu çalışma, toplantı ve çalıştayda belirlenen konuların baştan sonuna kadar takip edeceğini ve hiçbir şekilde havada kalmayacağını belirtirken, tüm kurumların bu konudaki kurumsal görevlerini eksiksiz ve zamanında yerine getirmesi talimatını verdi. 


"Projeleri işbirliği ile yapacağız" 

Toplantının sonunda konuşan Vali Güner; Katkılarınız ve emekleriniz için teşekkür ediyorum. Sizler yaparsanız var olur, bunlar sadece bizim çabamızla var olacak şeyler değil. Biz sadece sizin önümüzü açmaya, tıkanıklıkları çözmeye ve sizi bir araya getirerek birbirinizle daha fazla iş birliği yapmaya gayret ettiriyoruz. Ben hepinize şükranlarımı sunuyorum, 15 Haziran da bunun 2. toplantısını belediyemizde yapacağız. Daha sonraki toplantıyı da Kocatepe Üniversitemizde yapacağız. Bu çabalar tamamen topluma yönelik olup. şehrimize bir farkındalık. bir katkı oluşturacak bir çalışmadır, dedi. Vali Güner, Kültür ve Turizm Sektörü Eylem Planı kapsamında yapılacak olan çalışmaların alt ve yan paydaşlarla birlikte yürütüleceğini, 15 Haziran itibariyle yapılan bu çalışmaların sonucunu sahada görmek istediğini, İlimizin Merkez ve ilçelerinin kültür ve turizm konseptinin oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.Toplantı, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve diğer8 katılımcıların toplantı gündemi ile ilgili görüşlerini belirtmesinin ardından, Afyon Beyazı Mermerinden yapılan Osmanlı Armasının, Natur Maden Sahibi Hüseyin Tokman tarafından Valimiz Güner'e takdimi ile sona erdi.»Türkeli 


Geri Dön