19 / 04 / 2024

Ağaoğlu Ataşehir projeleri yüzde 200'ün üzerinde prim yaptı

Ağaoğlu Ataşehir projeleri yüzde 200'ün üzerinde prim yaptı

 Son 4-5 yılda yapılan projeleri göz önüne alıp değerlendirme yapan Tuncel, "Yüzde 190'ın altında prim yapan projemiz yok" dedi



Ağaoğlu Şirketler Grubu Satış ve Pazarlama'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na getirilen Kürşat Tuncel, Ağaoğlu İnşaat'ın Ataşehir'de yaptığı projelerin yüzde 200'ün üzerinde prim getirdiğini söyledi. Son 4-5 yılda yapılan projeleri göz önüne alıp değerlendirme yapan Tuncel, "Yüzde 190'ın altında prim yapan projemiz yok" dedi.

2000-2007 yılları arasında Doğuş Holding'de danışmanlık, Doğuş-GE GYO'da Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği, son olarak da Standard Bank'da Gayrimenkul Bölümü Direktörü olarak görev yapan ve 20 yıllık tecrübeye sahip olan Kürşat Tuncel, geçtiğimiz mayıs ayında Ağaoğlu Şirketler Grubu'nda göreve başlamıştı.

`Arsalar değerlendi'

Ataşehir bölgesinin gelişim sürecini ele alan Tuncel, 4-5 yıl önce Ataşehir'deki konutların metrekare ortalama satış fiyatlarının 2 bin TL civarında olduğunu, yatırımcıların bu fiyatları pahalı bulduğunu hatırlattı. Bölgede şu an metrekare satış fiyatlarının 4 bin TL civarında olduğunun altını çizen Tuncel, 5 yıl içinde bu rakamların 7 bin 500 TL- 8 bin TL civarına yükseleceğini öngördü.

Satış timi kuruyor

Son zamanda Ataşehir'de arsaların ayda yüzde 2 değerlendiğini belirten Tuncel sözlerine şöyle devam etti: "Bölge finans merkezi olunca talep daha da artacak. Bankaların yöneticileri çok iyi bir potansiyel oluşturacak. Bölgede ofis ihtiyacı da patlayacak. Bunu öngörerek My Prestige ve My Office projelerini hayata geçiriyoruz. Ancak bölgede artık büyük ve geliştirilebilecek arsa kalmadı. Bu sebeple Ataşehir sürekli değerleniyor."
İstanbul'da birçok proje gerçekleştirildiğini ve artık kendini farklılaştıran projelerin ön plana çıkacağını ifade eden Tuncel, "Standart satış danışmanlarının dışında bu işe özel bakan kişilerden oluşan bir ekip kuracağız. İşin yatırım mantalitesini bilen, kişinin yatırım potansiyelini değerlendirebilecek kapasitede elemanlar yetiştirmeye çalışacağız. Satış elemanlarımız ekol olacak. Öncelikle özel bankacılık geçmişi olan kişileri seçiyoruz. Yaklaşık bin kişi başvurdu. Şu an için 4-5 kişi alacağız" dedi.

Orta segmente hitap eden projelerde ofisten satış yapıldığını, B Plus ve üstü projelerde ise müşterilerin satış ofislerine gitmediğini söyleyen Tuncel, "Bu müşterilerin karşısına geçip tüm yatırım araçlarının hangi sürede ne kadar gelir getirdiğini anlatabilecek, projelerimizin ne kadar prim yaptığını anlatabilecek kişiler yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.

Tuncel, yeni satış timine kabul edilen elemanların birkaç gün içinde eğitimlerinin biteceğini ve satışa başlayacaklarını vurguladı. Satış elemanlarının ilk hedefi My Towerland, My Office, My Prestige ve My Roseville projeleri olacak.

Sektörde özel satışın yeni bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Tuncel, Ağaoğlu grubunun özellikle üniversiteyi birincilikle bitiren kişilere staj ve geçici iş imkanı sağlayarak geleceğin 10 yıllık yöneticilerini yetiştirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Ayazma eylülde satışta
Seyrantepe projesinin tasarımlarının devam ettiğini söyleyen Tuncel, "Ayazma ise İstanbul Olimpiyat Stadı'nın yanında, 3 bin 500 daire ve ticari birimlerin yer alacağı çok konsept bir proje olacak. B gelir grubuna yönelik olarak planladığımız projeyi yıl sonuna kadar lanse etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Nagihan Arat


Geri Dön