19 / 04 / 2024

Ağaoğlu Deniz Temiz Derneği TURMEPA'ya 2 yıl sponsor oldu!

Ağaoğlu Deniz Temiz Derneği TURMEPA'ya 2 yıl sponsor oldu!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın 'Temiz Deniz Süpürgesi'ne iki yıl sponsor oldu. İlk seferine çıkan tekne, Ağaoğlu'nun yaptığı bağışla Marmara'da denizden çöplerin temizlenme işlemini yapacak.



Deniz Temiz Derneği - TURMEPA’nın Ağaoğlu Şirketler Grubu desteğiyle hayata geçirdiği 'Temiz Deniz Süpürgesi' ilk seferine çıktı. Düzenlenen törene Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, DenizTemiz Derneği /TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı ve DenizTemiz Derneği -TURMEPA Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç katıldı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, toplumsal fayda sağlayan projelerin her zaman en büyük destekçisi olacaklarını söyledi. Ağaoğlu, "Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı, kullandığımız kaynakları yerine koymak için çaba sarf etmeyi ‘Yaşam Mimarı’ olmamızın bir parçası olarak gördük. Bu amaçla da DenizTemiz Derneği TURMEPA ile işbirliğini başlattık" diye konuştu. 


1 MİLYON LİRA BAĞIŞLADI


İki yıl sürecek sponsorluk anlaşması uyarınca Ağaoğlu, yaptığı 1 milyon lira bağışla deniz süpürgesinin işletim masraflarını karşılayacak.  Düzenlenen törende konuşan Ağaoğlu, "Tasarladığımız binalar enerji tasarruflu, çevreye duyarlı, LEED sertifikasına sahip. Projelerinde yeşil alana en çok yer veren firmayız. Çevreci projeler yapıyoruz. Bu konuda çalışan sivil toplum kuruluşlarına da destek olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.


Çöpçü değiliz, algı yaratıyoruz


Rahmi Koç ise şunları söyledi: "Bizi yanlış anlıyorlar, çöpçü zannediyorlar. Bizim gayemiz bilinç yaratmak. Yoksa bizim ne adam gücümüz ne mali gücümüz üç tarafı denizle çevrili bu ülkenin suyunu temizlemeye yetmez. Esas gayemiz eğitimdir. Bu bilinç gittikçe algılanıyor fakat kafi değil. Denizden tek bir çöp kaldırsanız bile, bize yardım etmiş olursunuz." 



Akşam


Geri Dön