19 / 04 / 2024

Ağaoğlu My World Europe'ta 300 konut satıldı! 129 bin TL'ye!

Ağaoğlu My World Europe'ta 300 konut satıldı! 129 bin TL'ye!

Ali Ağaoğlu, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda dünya ikinciliği getiren 12 Dev Adam'a ev hediye ederek basketbolda altın sayı olan üçlüğü attı



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda dünya ikinciliği getiren 12 Dev Adam'a ev hediye ederek basketbolda altın sayı olan üçlüğü attı. Ağaoğlu, devlere hediye ettiği My World Europe projesinden daha lansmana çıkmadan 300 konut sattı. Ağaoğlu, daha önceki projelerinden konut satın alanlara yeni projesinin satışında öncelik tanıdı. 24 Eylül'de satışa çıkacak olan My World Europe projesinde `ayrıcalıklı' satış perşembe akşamı yapıldı. Başakşehir'deki satış ofisinde gece saat 03.00'ten itibaren kuyruğa girenler izdihama neden oldu.
 
17 blok 20 ikiz villadan oluşuyor
Ağaoğlu'nun millilere ve teknik ekibe 21 daire hediye ettiği proje Başakşehir'de Olimpiyat Stadı'na komşu yükselecek. 3 bin 100 konutluk projede 17 blok ve 20 ikiz villa yer alacak. Projede fiyatlar 129 bin TL ile 750 bin TL arasında değişiyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Projelere başlarken daha önce bizi tercih edenlere yönelik bir ön satış yapıyoruz. Yine aynı yöntemi uyguladık. Satış ofisinin önünde gece saat 03.00'ten itibaren kuyruk oluştu. İzdiham yaşandı. Üstelik bu izdiham daha lansman yapmadan yaşandı" dedi.
12 Dev Adam ve 5 kişilik teknik ekibe verilecek daireler yaklaşık 400'er bin liralık 3+1 dairelerden oluşuyor. 4 daire ise 160-170 biner liralık 1+1 olacak. 21 dairenin değeri yaklaşık 7.5 milyon lirayı buluyor.
 
Elektrikten tasarruf ettirecek
My World Europe da 9 delikli mini golf sahası bulunacak. Türkiye'deki konut projeleri içinde en büyük yüzme havuzuna sahip olacak olan projede yer alacak kojenerasyon santralında enerji üretilerek artan enerji dışarı satılacak. Böylece konut sahipleri elektrikten yüzde 20 tasarruf edecek. Projede 100 ila 150 metrekare büyüklüğe sahip dükkânlardan oluşan 13 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi de yer alacak. 
 
İlk Avrupa yakası projesi 10 günde satıldı
Ağaoğlu'nun bugüne kadar yaptığı birçok proje benzer izdihamlara tanıklık etti. 2009'da inşaatına başladığı Avrupa yakasındaki ilk projesi My City Bahçelievler de bunlardan biri. 1200 konutun yer aldığı My City Bahçelievler'in satışı 10 günde tamamlanarak rekor kırdı. My City Bahçelievler'de fiyatları 154 bin 700 lira ile 452 bin 600 lira arasında değişen daireler için satış ofisi her gün 09:00'dan sabaha karşı 03:00'e kadar hizmet vermişti. Ağaoğlu'nun reklam yapmadan satış gerçekleştirdiği projelerden birisi de My Town Ispartakule oldu. Projedeki toplam konut sayısı 583 iken firma ilk haftalarda reklam yapmadan dairelerin 410'unu sattı.
 
Garajında 10 milyon liralık otomobil var
Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, inşaat sektöründe imza attığı başarılı projelerin yanı sıra renkli kişiliğiyle de dikkat çekiyor. Karadeniz kökenli olan Ağaoğlu, doğma büyüme İstanbullu. Lise son sınıfta babasının isteğiyle eğitimini yarıda bırakarak babasının yanında iş hayatına atılan, 1977 yılında yola tek başına devam etme kararı alan Ağaoğlu, yaklaşık 2 milyar dolarlık kişisel servete sahip. Verdiği röportajlarda en büyük harcamayı otomobile ve giyime yaptığını anlatan Ağaoğlu'nun garajındaki otomobillerin toplam değeri 10 milyon TL'nin üzerinde. Kullandığı otomobillerle adından sıkça söz ettiren Ağaoğlu'nun garajında yok yok. `AGA' plakalı otomobiller arasında dikkat çekenlerden biri 3 milyon TL'lik `Kralların Otomobili' denilen Rolls Royce Phantom Cabrio. Yaklaşık 800 bin TL'lik Bentley Continental GTC, Bentley Continental GT, Bentley Continental, Ferrari California, Maserati Quattroporte GTS, Tesla Roadster, Lamborghini Gallardo Superleggera, Mercedes S500, 2 Mercedes CL 600, 2 Range Rover, Porsche Cayenne ise diğer otomobilleri.

Ali Ağaoğlu'nun satın aldığı son araba ise Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili olan Tesla Roadster. Türkiye'ye ilk defa gelen iki kapılı üstü açılabilen spor otomobil Tesla Roadster yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışıyor. Ağaoğlu, vakit nakittir felsefesinden hareketle hava ve deniz ulaşımını da sıkça kullanıyor. İki teknesi var. Birini sadece ulaşım için diğerini ise mavi yolculuklar için kullanıyor.
Sevgi Sayar Başaran/Referans

Geri Dön