20 / 04 / 2024

Agora Turizm yurtdışında yeni fuarlara imza atacak!

Agora Turizm yurtdışında yeni fuarlara imza atacak!

Alman menşeli Münih Uluslararası Fuarları ve Leipziger Messe şirketlerinin Türkiye temsilciliğini yürüten Agora Turizm, yurtdışı faaliyetlerini artırıyor.Agora Turizm yurtdışında yeni fuarlara imza atacak.



Alman menşeli Münih Uluslararası Fuarları ve Leipziger Messe şirketlerinin Türkiye temsilciliğini yürüten Agora Turizm, yurtdışı faaliyetlerini artırıyor. 2015 yılı portföylerinde yer alan fuar satışlarının neredeyse tamamlandığını aktaran Agora Turizm Genel Müdürü Osman Bayazit Genç, "Bugün itibarıyla 2016 senesinin satışlarına başlamış durumdayız. Ancak 2015'te bizim için önem taşıyan Afrika pazarı fuarlarımızdan Bauma Conexpo, Güney Afrika kenti Johannesburg’ta, yine ilk defa gerçekleştirilecek Güney Amerika pazarına yönelik fuarımız Conexpo ise Şili'de düzenlenecek" dedi.


Afrika ve Güney Amerika’da gerçekleştirecekleri iki yeni fuarla yeni pazarlara açılacaklarını ileten Osman Bayazit Genç, Kuzey Afrika ve Rusyapazarmdaki fuarlarda artış hedeflediklerini kaydetti. İran pazarında da bir fuar ile yer alacaklarının bilgisini veren Genç, “Yurtiçinde ise yine alanında en büyük çevre teknolojileri fuarı olan IFAT Fuarı’nm Türkiye versiyonu olan IFAT Eurasia’mn yurtiçi satışını yapıyoruz. Almanya’da ise dünyanın en büyük fırıncılık ve pastacılık fuarı olan IBA, Münih’te gerçekleşecek. 2015 yılı bizim için birçok yeniliğin yer aldığı sene olacak” diye konuştu.


Dünya genelindeki ekonomik durumu göz önünde bulundurarak, daha tutucu hedefler oluşturduklarını bildiren Osman Bayazit Genç, belirledikleri hedefe ulaştıklarını ve az da olsa üstüne çıktıklarını ifade etti. Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürdürülebilir büyüme hedefimizin parçası olarak hem ekibimiz büyüdü, hem de portföyümüz genişledi. Aynı zamanda kurumsal altyapımıza da yatırım yapmaya devam ediyoruz. Teknik altyapı, eğitim ve bilişim yatırımlarımız devam ediyor. 2014 yılında ilk defa yurtiçinde gerçekleştirilen bir fuarın satış kanadını oluşturarak, hedeflerimizden birini daha gerçekleştirdik. İlki düzenlenen Seismic Safety Fuarı’nm, yurtiçi ve kısmen yurtdışı satışlarını ekibimiz ile gerçekleştirdik.” -2013 yılının önceki senelerde olduğu gibi planlamalarının üstünde seyreden bir yıl olduğuna değinen Osman Bayazit Genç, portföylerinde 50’den fazla fuar bulunduğunu ve 2013’te bunlardan 30 tanesinin organizasyonunu düzenlediklerini iletti. Genel olarak fuarların tamamında katılımcı ve ziyaretçi sayılarında artışlar sağladıklarını işaret eden Genç, “Sektöre bakıldığında ekonomik krize paralel olarak fuarların tüm dünyada önem kazandığı ve şirketlerin artık fuar planlamalarını ve bütçelemelerini daha erken ayarladıkları, fuar katılımına karar verirken daha seçici oldukları görülüyor. Tüm sektördeki katılımcı ve ziyaretçiler fuarların önemini böyleee daha iyi kavramış durumdular. 2013’te ciromuz önceki seneye göre yaklaşık yüzde 30’luk bir artış kaydetti” açıklamasında bulundu.



Yeni pazarlar açabilecek işbirlikleri oluşturuyoruz"


Yapı ve inşaat malzemeleri, iş makineleri, gayrimenkul, enerji, lojistik, çevre teknolojileri, kuyumculuk, tekstil ve elektronik sektörlerine yönelik fuarları temsil ettiklerini aktaran Osman Bayazit Genç, “Özellikle iş makineleri ve yapı malzemeleri konusunda dünyanın önde gelen fuarlarını portföyümüzde barındırdığımızı söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde başka stratejik alanlarda da işbirlikleri yapmak üzere adımlar atıyoruz ve ihracat potansiyeli olan şirketlerimize yeni pazarlar açabilecek işbirlikleri oluşturuyoruz” diye konuştu. Yeni sektörlerin yanında hitap ettikleri bölgeleri de genişlettiklerini belirten Genç, Güney Afrika ve Güney Amerika’daki yeni fuarların açıldıkları yeni pazarları oluşturduğunu duyurdu. Genç, bunun yanında var oldukları Çin ve Hindistan gibi ülkelerde fuar sayılarım artırdıklarını söyledi.


“Yurtiçi fuar merkezlerinin altyapısı iyileştirilmeli"


Yurtiçinde mevcut fuar merkezlerinin altyapılarının ve ulaşım sorunlarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getiren Osman Bayazit Genç, bu konuda belediyeler ve yerel yönetimlerle ortak çalışılması gerektiğini dile getirdi. Fuar alanlarının tarafsız bir şekilde işletilmesi gerektiğini ifade eden Genç, sözlerine şunları söyledi: “Haksiz rekabetle sektörün sağlıklı büyümesi mümkün değil. Yurtdışmda olduğu gibi, özellikle uluslararası ziyaretçiler için ulaşımda kolaylıklar sağlanabilir. Yetişmiş eleman konusunda ise fuar firmaları haricinde, ihracat yapan firmaların da elemanlarını fuarcılık konusunda eğitmeleri gerekiyor. Katılımcı firmalar bünyelerinde bir fuar departmanı mutlaka kurmalı ve bu konuda en azından bir yetkili atamalı.”


Dünya 



Geri Dön