29 / 03 / 2024

Ağrı'da son 10 yılda 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti!

Ağrı'da son 10 yılda 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti!

Milli Eğitim Bakanlığınca Ağrı'da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci pansiyonları, spor salonları ve konferans salonları yapılarak 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti.



Ağrı Valisi Musa Işın, son 10 yılda Ağrı'da her alanda çok ciddi yatırımların yapıldığını belirtti. Eğitim alanında da Türkiye'nin ortalamasının üstünde inşaat projelerinin devam ettiğini dile getiren Işın, şunları kaydetti: "Hali hazırda 285 milyon lira yatırım büyüklüğünde 70 okulumuzun inşaatı devam etmektedir. Bunlar kent ve ilçe merkezleri ile köylerimizde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yapılan inşaatlardır. Hem ilçelerimizde hem ilimizde her öğrenci kendi kabiliyetine, niteliğine göre okul seçebilme imkanına sahip. Meslek liselerimizin her çeşidi, anadolu lisesi, fen lisesi, meslek liseleri, spor lisesi, güzel sanatlar lisesi, özel eğitime muhtaç çocukların gidebileceği liseler var." Işın. ilde planlanan okul inşaatları tamamladığında derslik başına düşen öğrenci sayısının. Türkiye ortalamasının altına ineceğine dikkati çekerek, "Şu anda Ağrı'da derslik başına 31 öğrenci düşüyor. İnşaat halindeki okullarımız bittiği takdirde derslik başına 24 öğrenci düşecektir. Bu da Türkiye ortalamasının çok altında bir rakamdır. Planladığımız. halihazırda devam eden inşaatlarımız bittiği takdirde Ağrı'nın 50 yıllık ihtiyacı karşılanmış olacaktır" dedi. 

Eğitim yatırımlarının sadece okul binalarından oluşmadığına da dikkati çeken İşın. şunları söyledi: "Okulların yanı sıra öğrencilerimizin hem ders çalışabilme hem de sportif faaliyetlerini icra edebilme ortamları, kongre merkezleri, pansiyonlar ve kapalı spor alanları da yapılmaktadır. Öğrenci sadece okuluna gitmemektedir. Aynı zamanda kapalı spor alanında, konferans salonlarında zamanını değerlendirmekte ya da pansiyonlarda barınma ihtiyacını karşılama imkanına kavuşmaktadır."



Anayurt


Geri Dön