19 / 04 / 2024

Ağva Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi tamamlanıyor!

Ağva Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi tamamlanıyor!

Ağva Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi’nde incelemelerde bulunan Başkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ağva yatırımlarına dikkat çekti.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tamamlanmak üzere olan Ağva Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi’ni inceledi. Gezide Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve İBB Bürokratları ile STK temsilcileri de bulundu. 


Bugüne kadar Şile’ye 14 yılda 1 milyar 650 milyon lira yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Kadir Topbaş, Şile ve Ağva’yı asla ihmal etmediklerini söyledi. Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;“Göreve geldiğimizde salaş bir vaziyette olan Ağva sahilinde 30 milyon lira bedelle Ağva Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi’ni gerçekleştirdik. Böyle bir koy, bu kadar güzellik nasıl ihmal edilir diye düşündük. Ağva saklı bir cennet, gizli bir bahçe. Bu güzelliğin bilinmesini ve Ağvalılar ile ziyaretçilerin burada huzur içinde yaşamasını istiyoruz.”Şile ve Ağva’da önce altyapıyı düzenlediklerini ve doğalgaz ve içme suyu getirdiklerini dere ıslahlarıyla taşkınlara son verdiklerini anlatan Başkan Topbaş, yapılan arıtma tesisini ileri biyolojik arıtma tesisine çevireceklerini müjdeledi. Böylece atıksuları dereye vermek yerine park bahçe sulamasında kullanılacağını ifade eden Topbaş, şu bilgileri verdi;“Ağva Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi için 65 bin metrekarelik bir alan düzenlendi. Bu güzelliği daha da güzelleştirerek yaşatmak için proje kapsamında yeşil alanlar, 3 sosyal tesis, seyir terasları, 125 araçlık otopark, çocuk oyun alanları bulunuyor. Şile Belediye Başkanımız Ağva’da da Şile’deki gibi Doğal Ürünler Pazarı yapacak ve inanıyorum ki buraya çok iyi bir getirisi olacak. Ağva ve Şile’de tamamladığımız veya bitmek üzere olan birçok eserimiz var. Bunların toplu açılış töreni için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı davet edelim ve birlikte açalım istiyorum.”



İBB


Geri Dön