28 / 03 / 2024

Ağva Sahil Düzenleme Projesi'nde son durum ne?

Ağva Sahil Düzenleme Projesi'nde son durum ne?

Ağva’ya önemli bir turizm destinasyonu daha kazandıracak olan ‘Sahil Düzenleme ve Rekreasyon’ projesinin çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. İşte Ağva Sahil Düzenleme Projesi'nde son durum...




Ağva’ya önemli bir turizm destinasyonu daha kazandıracak olan ‘Sahil Düzenleme ve Rekreasyon’ projesinin çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. 149.000 m2 alan içerisinde spor tesisi, hizmet binası, üç adet soyunma kabini, duş-wc, üç adet can kurtaran birimi, sağlık ve zabıta birimi, servis, turizm ve park bakım birimlerinin yer alacağı projenin çalışmalarında sondaj ve zemin güçlendirme çalışmalarının ardından temeli için kazı işlemlerine geçildi.


Hummalı bir çalışma içerisinde yapımına devam edilen sahil düzenlemesinin 2017 yılının ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor. Yapılan çalışmayla Ağva, modern ve estetik bir görünüme kavuşurken, vatandaşlarımızın rahatlıkla faydalanabileceği, yaşayan bir alana dönüşecek.


3.400m2 inşaat alanı içerisinde üç sosyal tesis, bir spor tesisi hizmet binası, üç adet soyunma kabini-duş-wc, üç adet can kurtaran birimi, sağlık ve zabıta birimi, servis, turizm ve park bakım birimleri yer alacak.


Etkinlik alanı, 48.000m2 plajın kullanımı kolaylaştırılmış, modern yaşam destek birimleri entegre edilmiş ve plaj donatıları ile kalite arttırılmıştır.


 3.500m2 mendirek ve çevresi engellilerin de yararlanabileceği sportif ve rekreatif kullanıma açılacak.


58.000m2 yeşil alan spor, tabiatı tanıtma, sanat, oyun, macera ve eğlenme - dinlenme aktivitelerine ev sahipliği yapacak.


 2.2km araç yolu güzergahı düzeltilip, yaya – taşıt ilişkisi optimum seviyeye getirilecek. 


Projenin kıyı kısmında ise restoranlar, dinlenme alanları, sosyal mekanlar ve kafeler yer alacak.



Şile Belediyesi




Geri Dön