17 / 04 / 2024

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaatı başladı!

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaatı başladı!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılacağını söylenen Cumhurbaşkanlığı Köşkü için inşaat çalışmaları başladı. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaat alanını inceleyen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban yetkilerden bilgi aldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Ağustos 2018 tarihinde ziyaret ettiği Bitlis'te, "Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır. Çünkü otağı Sultan Alpaslan oraya kurdu biz de varisleri olarak oraya böyle bir inşallah otağ kuralım." diyerek yapılacak Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nünün haberini vermişti.   

BirGün Gazetesi'nden Burcu Cansu'nun haberine göre; Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Ahlat’ın Kale Mahallesi’nde Van Gölü sahilinde yapımına başlanan Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu. Ayrıca, belediye başkanı yetkilerlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Köşkü 26 Ağustos'a yetiştirilecek

Gazetecilere açıklama yapan Çoban, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün 25-26 Ağustos tarihine yetiştirileceğini ve 25 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Ahlat’ta ağırlamayı arzu ettiklerini söyledi. Çoban, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla inşaat faaliyetleri başlamıştır. Allah nasip ederse 25-26 Ağustos tarihine yetiştirmeyi düşünüyoruz. İnşaat firması fevkalade profesyonel, işe de ciddi anlamda, teknik anlamda gayet hazırlıklı olarak girdiler. Burada malumunuz bir köşk binasıyla beraber peyzajı, çevre düzeni, lojmanı, helikopter pistiyle alan geniş anlamda değerlendirildiğinde takriben 39 bin metrekare bir alan üzerinde inşaat faaliyeti başlamıştır. Şu anda kayıkhane de dahil inşaatın temel kısmına girildi. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun,” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü Proje Müdürü Bayram Çelik de 70 personelle çalışmaya başladıklarını belirterek, “400 personelle çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Rabbim nasip ederse de 26 Ağustos’ta A bloğun açılışını gerçekleştireceğiz. Şu anda A bloğun heyelan kazıklarına başladık. Bir hafta sonra köşkün temel inşaatına başlayacağız” dedi.

 


Geri Dön