23 / 04 / 2024

Salihli Modern Pazaryeri ve Bedesten Çarşısı'nın inşaatı başladı!

Salihli Modern Pazaryeri ve Bedesten Çarşısı'nın inşaatı başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle inşa edilecek olan Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı'nın inşaatı başladı.




Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı projesinin inşaat çalışmaları ilerliyor. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’da devam eden çalışmaları inceledi. Salihli’nin ve pazaryeri esnaflarının kısa süre içerisinde daha hareketli, modern ve işlevsel bir alana kavuşacağını belirten Başkan Kayda, “Zemin iyileştirmelerinin sürdüğü inşaat alanında dört set halinde 24 saat çalışan iş makineleri (jetgrout) zemine çimento basıyor. Yaklaşık bir buçuk ay sürecek olan zemin iyileştirme çalışmaları sonrasında, inşaat alanında hafriyat çalışmalarına başlanacak. Zeminden 6 buçuk metre derinliğe kadar kazı yapılarak 90 bin metreküp toprak çıkartılacak. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı inşaatı başlayacak. Şimdiden Salihli’mize ve esnaflarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

İlçeye Değer Katacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde vatandaşın ihtiyacı olan proje ve hizmetleri hayata geçirdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Salihlili hemşerilerimize sözünü verdiğimiz Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı projemizin çalışmaları hızla bir şekilde devam ediyor. Esnafımızın yararına olacak bu önemli projemizi 400 takvim günü içerisinde tamamlayarak, Salihlili hemşerilerimizin hizmetine açmayı hedefliyoruz. Şimdiden Salihli’mize hayırlı olsun” diye konuştu.


Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön