23 / 04 / 2024

Ahmet Deniz Atabay'a konut projelerinin durması hakkında suç duyurusu!

Ahmet Deniz Atabay'a konut projelerinin durması hakkında suç duyurusu!

Didim'de Süryani vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen konut projelerini, belediye meclisi kararı olmadan tek başına durduran Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkında, Didim Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.



Süryaniler'in gerçekleştirmek istediği konut projelerinin Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın emriyle durdurulduğunu belirten Nehirsan A.Ş yetkilileri mahkemeye başvurarak hukuk savaşı başlatmıştı. Dün de Didim Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Nehirsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak, hukuk mücadelesini kazandıklarını, ancak Danıştay 6. ve 14. dairelerinin kendi lehlerinde verdiği kararı belediye başkanının uygulamadığını belirterek şikayetçi oldu. Ahmet Orak, şikayet dilekçesinde, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın Danıştay 6. Daire Başkardığı'nın 20 Ekim 2015 tarihli kararından sonra mevcut malvarlığını, tazminat ödememek için elinden yakınlarının üzerine devir ve tescil ettirdiğini öne sürerek, malvarlığı ürerine ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep etti. 

Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın kendilerine karşı kasıtlı bir şekilde hareket ettiğini söyleyen Ahmet Orak, "Bugüne kadar Danıştay'ın kararının uygulanmasını bekledik. Yaklaşık dört ay geçince, pazartesi günü belediyeye giderek kararı elden götürdük ve uygulanmasını istedik. Ancak Belediye Başkanı Danıştay kararını beğenmediği için uygulamayacağını söylemiş. Biz de dün Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk" dedi. 


Mal varlığına tedbir konulması istendi 


Belediye Başkanı Atabay'ın Didem'de Süryaniler'i istemediğini öne süren Ahmet Orak, "Burada yatırım yapmak istiyoruz ancak bize sizin memleketiniz Mardin. Oraya gidin" dediklerini söyledi. Nehirsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak, dün sabah Didim Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak Belediye Başkanı Atabay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Ahmet Orak, şikayet dilekçesinde yaşanan süreci şöyle anlattı; "Ahmet Deniz Atabay, haksız ve hukuksuz idare eylem ve işlemleri nedeniyle tarafımızı fevkalade ağır zararlara uğratmıştır. Zararlarımız 30-40 milyon Türk Lirası boyutlarına ulaşmış ve gün geçtikçe de artmaktadır. 30 Mart 2014 tarihli yerel seçimlerden sonra 22 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alan şüpheli sayın belediye başkanı, hemen 12 gün sonra 22 Nisan 2014 tarihinde gece yansı şantiyeye gelip inşaatımızı hukuka aykırı bir şekilde durdurmuştur. Meclis kararı olmadan, tek başına hareket etmiştir ve yapı ruhsatını iptal ettiğini müvekkile haber vermeden önce basından ilan etmiştir. Yapılması gereken, önceki belediye yönetiminin yaptığı eğer hukuka aykırı bir işlem varsa bunu yargıya taşımak.ve yargı yoluyla iptal ettirmek olmalıydı. Bunları yapmamak ağır hukuki sorumluluk doğurmaktadır. Şüpheli belediye yetkilileri, 21 Nisan 2014 tarihinde Mimarlar Odası  İzmir  Şubesi'ne başvurmuş olmalarına rağmen, herhangi bir yazılı cevap almadan ertesi gün 22 Nisan 2014 tarihinde taşınmaza ilişkin ruhsat ve eklerini iptal etmiştir. Aynı zamanda, adı geçen süreç içerisinde Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile görüşülerek, imar planı ile ilgili detaylı bir bilgi sahibi olunmadan istenilen şekilde zorlama bir görüş alınmıştır. Alanda aynı şüpheli belediye başkanı tarafından benzer şekilde farklı kat yüksekliklerinin uygulandığı projeler varken, hiçbiri haklı gerekçe ve görüş almadan taşınmaz maliklerine ilişkin husumet gözeterek öncelikli olarak hukuksuzca ruhsat iptali işlemini yapmıştır. 16 Nisan 2014 tarihinde saat 00.30 sıralarında inşaata zabıta ile gelerek cezai işlem yapmaları için talimat vermiş, işlemden sonra zabıtaları göndererek yine tanıkların yanında "700 bin TL para vereceksin, vermezsen ruhsatını iptal edeceğiz ve hatta tüm inşaatlarının ruhsatını iptal edeceğini ifade etmiştir. Yukarıda izah ettiğimiz nedenlerle şüpheli hakkında gerekli soruşturma ve kovuşturmanın yapılarak üzerine atılı suçlardan cezalandırılmalarına, malları üzerine ihtiyati tedbir kararı konulmasına karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim.' 



Yurt Gazetesi


Haber Günce Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Didim’de Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın Süryani vatandaşlar tarafından yapılan konut projelerini durdurması ve Danıştay kararına rağmen inşaata izin vermediği iddiası günün konusu oldu. Yurt 


Yurt Gazetesi olarak, konunun açıklığa kavuşması için Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın cevaplaması gereken soruları alt alta sıraladık. Didim'de cevap bekleyen 14 soru ise şöyle: 


1- DİDİM’DE Süryani Cemaatinden vatandaşların ortakları içinde bulunduğu Nehirsan Nahrin Evleri projesini, Belediye Başkanı seçilir seçilmez durdurdunuz mu? 


2- TOPLAM 93 konutluk bu projenin şantiyesine gece yarısı zabıtalarla birlikte gelerek cezai işlem uyguladığınız ve inşaatı mühürlediğiniz doğru mu? 


3- BU yapılar ruhsatsız olarak mı başladı? 


4- RUHSATLI başladıysa ruhsat alarak yapı yapan vatandaş aykırı imalat dahi yaptıysa neden şimdi müdahale edildi? 


5-BU yapıda bu kadar hak sahibi oluşmuşken plan ve ruhsat tadilatıyla bu konu çözülebilir mi? 


6-RUHSATve plan tadilatıyla çözümü varsa bunca zaman neden girişimde bulunulmayarak insanlar mağdur edildi? 


7-NEHİRSANA.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak’tan inşaata izin verme karşılığında 700 bin TL rüşvet istediğiniz iddialarına cevabınız nedir? 


8- BU projenin durmasıyla birlikte, devamında gelecek ve yaklaşık tutarı 120 Milyon Euro’yu bulan turizm projelerinin de iptal edildiği doğru mu? 


9-KORUMA ve zabıtalara, Süryanilerin Didim Belediyesi’ne girmesini engellemeleri yönünde bir emir verdiniz mi? 


10-DİDİM’DE Süryanileri istemediğiniz, “Sizin memleketiniz Mardin, oraya gidin” dediğiniz iddialarına cevabınız nedir? 


11- DANIŞTAY 6. Daire Başkanlığı’nın 20.10.2015 tarihli kararına rağmen, inşaatın tekrar devam etmesine izin vermediğiniz doğru mu? 


12-DANIŞTAY’IN aleyhinize karar vermesi üzerine, “Bu kararı doğru bulmuyorum, beğenmiyorum. Uygulamayacağım” dediniz mi? 


13-DANIŞTAY 6. Daire Başkanlığı’nın 20.10.2015 tarihli kararından sonra, tazminat ödememek için Didim ve İstanbul’daki gayrimenkullerinizi güvendiğiniz kişilerin üzerine geçirip, mal kaçırmaya çalıştığınız iddiaları hakkında neler söyleyeceksiniz? 


14-DİDİM Cumhuriyet Başsavcılığı’na hakkınızda bu iddia ile ilgili olarak, malvarlığınız üzerine ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep eden bir suç duyurusu yapıldı mı? 


Günce Haber


Geri Dön