20 / 04 / 2024

Ahmet Edip Uğur: Bandırma Limanı 50 katrilyonluk proje!

Ahmet Edip Uğur: Bandırma Limanı 50 katrilyonluk proje!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na yaptığı ziyarette Büyükşehir’in Bandırma ilçesinde devam eden çalışmaları ve yatırımlar hakkında basını bilgilendirdi.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir’in Bandırma ilçesinde devam eden çalışmaları ve yatırımlar hakkında basını bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma ilçesindeki programına 6. Ana Jet Üs Komutanlığına yaptığı ziyaret ile başladı. Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk’i makamında ziyaret eden Başkan Uğur, Bandırma Ticaret Borsası’nda Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulunu ziyaret etti. Borsa Başkanı Halit Sezgin ile Borsanın Kadın Girişimcileri ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle görüşen Başkan Uğur, bayanlara birer karanfil vererek Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Ziyaretin anısına Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin Başkan Uğur’a hediye takdim ederken Başkan Uğur da Borsa Başkanı Sezgin’e Büyükşehir Belediyesi tarafından özel olarak bastırılan gümüş hatıra para hediye etti. Başkan Uğur, Bandırma Ticaret Borsası’nın Türkiye’de önek bir borsa olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek başkan ve yönetim kurulu üyelerini kutladı.

DOĞRU VE PLANLI İŞLER YAPACAĞIZ

Başkan Uğur, bu ziyaretlerin ardından Bandırma’daki basın yayın kuruluşları ile bir araya geldi. AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Grand Asya Otel’de düzenlenen yemekli basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçede devam eden çalışmalar ve yatırımlar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı’nın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Uğur, “Balıkesir’imizde, Bandırma’da tüm şehrimizde adımlarımızı atarken doğru işler yapalım istiyoruz. Yapacak olduğumuz çalışmaları önce hayal ediyor sonra projelendirip planlıyoruz. Ve bunları şeffaf bir yönetim anlayışı ile ortak akıl ile o ilçenin Belediye Başkanı ile halkımız ile istişare ederek, halkımıza sorarak yapıyoruz, bundan sonra da böyle olacak.” şeklinde konuştu.

BANDIRMA LİMANI, 50 KATRİLYONLUK DEV PROJE

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kamuoyunda de merak ve heyecanla beklenen Bandırma Limanındaki organize sanayi ve liman projesiyle ilgili de bilgiler verdi. Bu konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Uğur, “Bandırma Balıkesir’in en büyük ilçesi. Bandırma önemli bir merkez. Buraya yapılacak organize sanayi ve liman projesi de önemli. Biz bu adımları atarken doğru işler yapalım, yanlış bir şey yapmayalım istiyoruz. Burada yapacağımız işler çevreci, doğayı koruyan, vizyon projeler olsun istiyoruz. Rotterdam Limanındaki inceleme gezimizde gördüğüm bir şey beni gururlandırdı. Port Of Rotterdam’ın dünyada işlettiği 5 büyük liman var, değişik ülkelerde. Oradaki haritada bir noktayı da Bandırma işaretliydi, bu gerçekten gurur verici. Söz konusu liman çevreye son derece önem veren, sahilinde insanların eğlendiği, spor yaptığı, denizinde balıkların yüzdüğü, temiz sanayinin olduğu bir yapı. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben, Bandırma Belediye Başkanımız ve Port Of Rotterdam CEO’su üçlü bir iyi niyet protokolü imzaladık. Tabi bu karşılıklı bir iyi niyet anlaşmasıdır. Atılan adımlar neticesinde Bandırma Liman projesi Hollanda Başbakanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın da gündemine girmiş bulunmakta. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ilgili Bakanlarımıza bu konuyla ilgilenmeleri için talimat verdiler. Yani Bandırma Liman projesi Türkiye’nin de bir vizyon projesidir. Tabi bununla ilgili şeffaf yönetim anlayışımız sürüyor. Bandırma’daki liman projesi 50 katrilyon liralık büyük bir iş. Öyle üç, beş günde bitecek bir şey değil. Burası Erdek ve Gönen’i de içine alarak Türkiye’nin vizyonu olacak bir bölge haline gelir, büyük bir cazibe merkezi olur.  Biz Balıkesir’in, Bandırma’nın ekmeğini büyütelim, iş hacmini genişletelim istiyoruz” diye konuştu. 

SORULARI CEVAPLADI

Uğur, Bandırma Limanı için kullanılacak teknolojinin de son teknoloji olacağını vurgulayarak bunun çok önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Çevreyi ve doğayı korumayı her zaman öncelediklerini ifade eden Edip Uğur, AK Parti İlçe Teşkilatının düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında; Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma ilçesine yaptığı ve yapacağı hizmetler, dünya çapında prestij kazandıracak olan doğa dostu vizyon projelerin ilerleyişi hakkında bilgiler verdi, gazetecilerin yönelttiği soruları cevapladı. 

BAŞKAN UĞUR: “BANDIRMA’YA ÖNEM VERİYORUZ”

Bu arada, BASKİ ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri, Kent Estetiği, İtfaiye ve diğer ilgili birimlerin çalışmalarının da her yerde olduğu gibi Bandırma’da da tam kapasite çalıştığını anlatan Uğur, devletin BALO projesi kapsamında Bandırma’nın aynı zamanda önemli bir lojistik üs haline geldiğini belirtti. “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Bandırma’ya önem veriyoruz” diyen Başkan Uğur, BASKİ’nin Bandırma’nın 54 mahallesinde 140 personel ve 33 iş makinesi ile 64 bin 717 aboneye hizmet verdiklerini, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisleriyle ilgili İPA projesinin devam ettiğini, fizibilite çalışmalarının sürdüğünü, toplam proje maliyetinin 100 milyon lira olduğunu kaydetti. Başkan Edip Uğur, Bandırma ilçesinde Bandırma Ulaşım A.Ş. ile yapılan protokol sonucu ilk etapta 21 aracın yenilendiğini, 1 yıl içinde ise ilçedeki tüm toplu taşıt araçlarının yenilenmiş olacağını bildirdi. İtfaiye birimine de önemli ekip ve ekipman yatırımları yapıldığını kaydeden Uğur, tüm bunları halka daha iyi hizmet verebilmek için yaptıklarını söyledi.  

Başkan Uğur, basın toplantısının ardından Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Burada Kooperatif Başkanı Niyazi Güler ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Bandırma ilçesinde gün boyu devam eden yoğun programı, Bandırma Ticaret Odası’na gerçekleştirdiği ziyaret ile devam etti. Başkan Uğur burada da Ticaret Odası’nın Başkanı Mehmet Kılkışlı ve yönetim kurulu üyeleri, Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile de bir araya geldi.

Başkan Uğur’a Bandırma programında AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Şaban Akkol, Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı İrem Kaan, Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş, BASKİ Genel Müdürlüğünden yetkililer eşlik etti.



Körfez Star



Geri Dön