19 / 04 / 2024

Ahmet Edip Uğur'dan Balıkesir'e 4 milyar Euro'luk yatırım müjdesi!

Ahmet Edip Uğur'dan Balıkesir'e 4 milyar Euro'luk yatırım müjdesi!

Görüşmelerin son derece verimli geçtiğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa'da katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'den şehre 4 milyar euroluk yatırımcı müjdesi ile döndü...




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa'da katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'den şehre 4 milyar euroluk yatırımcı müjdesi ile döndü. 


"Değerlerimizi tanıttık"

Başkan Uğur, Büyükşehir'in prestij projelerinden bazılarını vizyona çıkardıkları Fransa'daki görüşmelerin son derece verimli geçtiğini, Balıkesir'i MIPIM'den dünyaya açtıklarını söyledi. Fuarda "Time To Invest In Balıkesir" sloganını kullandıklarını belirten Başkan Ahmet Edip Uğur, "Turizm, lojistik, yenilenebilir enerji alanlarında Balıkesir'e yatırım zamanı çağrımız büyük ilgi gördü" dedi.

Fuarda lojistik köy projesi, hızlı tren hattı, yat limanları, zeytin ve zeytinyağı üretimi gibi temaların vurgulandığını anlatan Başkan Uğur, şunları söyledi: "Balıkesir'in değerlerini tanıttık. Bu fuara büyük yatırımcılar, fonlar iştirak ediyor. Projesi olanlar da projelerini takdim ediyor. Fuarda birçok ziyaretçimiz oldu, uluslararası fonlardan, yatırımcılardan, Amerika'dan, Uzakdoğu'dan, Avrupa'dan gelen ziyaretçilerle görüşüp 62 projemizi özel katalog ve CD'lerle tanıttık. Büyükşehir olarak 1,5 aylık hazırlıkla buraya geldik, büyük ilgi gördük. İnanıyorum ki büyük yatırımcıları Balıkesir'e çekeceğiz." 


Fuarın yıldızı oldu

MIPIM organizatörü Reed Midem firmasının Türkiye temsilcisi Alkaş'ın Genel Müdürü Yonca Aközer de, Balıkesir'in ziyaretçi sayısı ve ilgi bakımından fuarın yıldızı olduğunu söyledi. MIPIM'deki katılımcılardan birçoğu artık Balıkesir'le de yakından ilgileniyor. Radisson Otelleri'nin sahibi Carlson Rezidor Hotel Group Başkan Yardımcısı Romain Avril, Balıkesir merkezinde bir şehir oteli edinmek isteyeceklerini kaydetti. Balife proje alanını yerinde görmek isteyen RETFUND Development CEO'su Yağmur Yaşar ve CEFIC Kiralama Direktörü Gülsemin Ersaraç Balıkesir'deki potansiyelin heyecanlandırdığını ifade etti. Hilton Worldwide Türkiye Direktörü Tuğrul Temel; Körfez ve Balıkesir merkezinde Garden Inn konsepti için büyük fırsatlar olduğunu söyledi. Global Real Estate Instutite Türkiye Direktörü Bilfer B.Roche, yatırım hedeflerine Balıkesir'i koyduklarını bildirdi.



Yeni Asır


Geri Dön