18 / 04 / 2024

Ahmet Küçükbay kimdir?

Ahmet Küçükbay kimdir?

Bayraklı'da İzmir'in en yüksek binasını inşa etmeyi planlayan kişi olarak tanınan Küçükbay Grup'un CEO'su Ahmet Küçükbay kimdir? Ahmet Küçükbay bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Ahmet Küçükbay biyografi...




1958 Manisa Kırkaağaç doğumlu olan Ahmet Küçükbay, ESİAD,  İzmir  Ticaret Odası, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği ve İhracatçı Birlikleri'ne üye. 


Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.'nin Kurucusu Hacı Akif Küçükbay ve eşi Hafize Küçükbay'ın büyük oğlu Ahmet Küçükbay, babasıyla 1970'lerin başından itibaren yürüttükleri gıda toptancılığından, 1978 yılında İzmir Bornova'da şu anki tesislerin bulunduğu yağ fabrikasını satın alarak sanayiciliğe adım attı. 


Babası Akif Küçükbay'ın vefatından sonra Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendi. Orkide markalı ürünleri ile yükselen, son olarak Ekiz ve Arı Yağ markalarını da bünyesine katan Küçükbay Yağ San. A.Ş.'nin yanı sıra, Reka Bitkisel Yağ A.Ş. Papix Plastik A.Ş., Hakbay Gıda Ambalaj ve Kimyevi Maddeleri İthalat İhracat San. Tic. A.Ş., Liman Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., Egeden Tarım Ürünleri A.Ş., İzmir Ticaret Merkezi A.Ş., Salhane Emlak A.Ş., TÜRKBAY LLC (Amerika), Baharu Corparation (Japonya), Kanal 35 Televizyonu olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösterdi.


Küçükbay Grup'un CEO'su olarak görev yapan Ahmet Küçükbay Bayraklı'da İzmir'in en yüksek binasını inşa etmeyi planlayan kişi olarak tanınıyor. 


Ahmet Küçükbay gözaltına alındı!


Geri Dön